Tüdőrák nyirokcsomó áttéttel

Tisztelt Doktornő! Édesapám 50 éves, féléve diagnosztizáltak nála tüdő daganatot. A bal tüdőlebenyét eltávolították. Most a Pet ct alapján kiderült, hogy a jobb oldalon a nyirok mirigyekben áttét van. A kezelő orvosa nem fejtette ki egyértelműen, hogy az, hogy a leletre azt írták a tüdőben gyulladás látszik, az áttétet jelent-e ott is. A nyirok áttét miatt kemot fog kapni, nem mondták meg előre milyen mennyiségben, csak annyit, hogy ameddig bírja. Kérem legyen szíves megírni, hogy Ön szerint ez mit jelent? Milyen esélyei vannak? Miért nem műtik meg? Ezt nem lehet műtéttel megoldani? Ha kapja a kemot van esély a felépülésre vagy a hátralévő időt növelik vele? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza Nyirokcsomó áttét, Tüdőrák témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, az a tény, hogy a nyirokcsomókban daganat áttétet találtak, azt jelzi, hogy a daganat sejtek a szervezet nyirokkeringésébe került. Ezt műtéttel nem lehet megoldani, mert a nyirokrendszer az egész testet behálózza. Ilyenkor kap a beteg kemoterápiát, ami ugyancsak az szervezet egészére hat. Amennyiben a daganat sejttípusa érzékeny a kemoterápiára, megállíthatja a kezelés a további terjedést. Előre nem lehet megjósolni, milyen eredményes lesz a kemoterápia.

A gyulladásos jelek nem jelentenek áttétet. Ha édesapja dohányos, annak jele, vagy akár egy zajló hörghurut jele lehet.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. január 18., 22:27; Megválaszolva: 2017. január 22., 10:33
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák-életminőség-élethossz...
Tisztel Doktor Ú/Nő Nem helyet szeretném más kérdezőktől elvenni, csak megköszönném ha ebben a kérdésben segítene. Édesanyám tüdejében...
Légtelen tüdő
Tisztelt Doktornő! Én a párom nevében szeretnék kérdést feltenni, de az Ő nemét, életkorát írtam be. 2013. decemberben állapítottak meg nála...
Tüdőrák-kockázat érdeklődés
Tisztelt Tüdőgyógyász! 29 éves vagyok, 16 éves korom óta dohányzom, először erősebb (8-10mg) , majd gyengébb (3-4 mg) cigarettákat szívtam...
Tüdőrák mellett egyéb panaszok...
Kedves Doktornő! Édesapám 64 éves, dohányzó (napi 20 szál) , édesapja tüdőrákban hunyt el. Édesapám tüdőrák diagnózisa jelenleg folyamatban...
Lehet tüdőrák?
Üdv, a testvéremnek tüdőszűrésen (márc.11) találtak egy 5mm-es, "valamit", amit nem tudtak pontosan megmondani, hogy micsoda. 6 hónappal későbbre...