• Légtelen tüdő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Én a párom nevében szeretnék kérdést feltenni, de az Ő nemét, életkorát írtam be. 2013. decemberben állapítottak meg nála nem kissejtes tüdőrákot. Ekkor felnyitották, de közel volt az aorta, ezért nem tudták megműteni.Tarceva nevü gyógyszerrel próbálkoztak, mely nem hozott eredményt. Utána 36 sugárkezelést kapott. A daganat nagysága hol nő, hol pedig kicsit csökken az azóta kapott kemoterápiáktól.Jelenleg az a legfőbb problémám, hogy kb. 3 hónappal ezelőtt kapta az utolsó kezelést, de azóta csak gyengébb lett. Most néztük meg a CT felvételei és szembesültünk azzal, hogy a beteg tüdő szépen elfogy. Szeretném tudni, hogy a légtelen tüdő, ha teljesen eltűnik, akkor okozhat-e valamilyen fertőzést, vagy pedig a meglévő daganat hol fog elhelyezkedni. Az orvosunk sajnos erről nem beszélt, nem voltunk rá felkészülve, hogy ez is várható. A vérnyomása 100 körül, a pulzusszám 120 körül mozog. Erre tudna, e gyógyszert javasolni. Az orvos Betalocot adott, de az a a vérnyomást még jobban leviszi, a pulzus alig változik. Szíves válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Légtelen tüdő, Tüdőrák témában

        Kedves Kérdező! Ha a tüdő légtelen, az azt jelenti, hogy nem kerül oda levegő, mert valami elzárja az útját.( Ebben az esetben ez lehet a daganat.)A tüdő szövet attól még ott van, és a daganat a légtelen tüdőben fejlődhet tovább. A légtelen tüdő önmagában nem okoz fertőzést. A vérnyomás, és pulzusszám eltérését okozhatja a tüdő elégtelen működése, ill. oxigén hiány. A megoldás nem feltétlenül a Betaloc, de ezt pontosan kezelőorvosa tudja tisztázni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2016. január 31., 15:11; Megválaszolva: 2016. január 31., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: