• Milyen tünetei lehetnek egy elhalt terhességnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! Július 17én volt az utolsó menstruációm első napja, azóta csináltam két pozitív tesztet, és miután a múlt héten elmentem az orvoshoz, ott már látható volt UH-on a petezsák, benne az embrió. A menstruációm elmaradása óta volt egy kis barnás folyásom, amire Utrogestant szedtem. Van egy 1 éves kisfiam, akinél szintén vérezgettem az elején, de ez az Utrogestan segítségével elmúlt, és nem okozott a későbbiekben problémát. Sajnos pár napja csináltak egy újabb UH-ot, ami nem mutatta, hogy lenne szívhangja a kisbabámnak. Ekkor a hivatalos számolás szerint 7 hetes + 2 napos terhes voltam. Az mondta az orvosom, hogy lehet, hogy korábbi a terhesség, mint gondoltuk, de ő inkább arra hajlik, hogy elhalt az embrió. Mondanom sem kell, hogy nagyon kiborultam, nem számítottam erre a hírre. Azzal küldött haza, hogy egy hét múlva újra kontroll, és ha akkor sem talál életjelet, be kell fejezni a terhességet. Mivel egyébként sem voltak soha erős tünetei a terhességeimnek (hányinger) és mivel még szopik a fiam a mellfeszülés sem érezhető egyértelműen, az lenne a kérdésem, hogy a reggeli hőmérsékletből lehet-e következtetni arra, hogy a magzat valóban elhalt-e, vagy sem. Tesztet tudom, hogy felesleges csinálnom, mivel a HCG hormon nem azonnal ürül ki. A barnázás egyébként két napja teljesen megszűnt. Kérem segítsen, nem akarom magam áltatni, de rettenetes ez a bizonytalanság. Köszönettel és üdvözlettel: Csilla

        Dr. Boros Miklós válasza a elhalt terhesség témában

        Kedves Kérdező!Egyértelmű,jellegzetes tünetek nincsenek, ezért csak az UH.vizsgálat bizonyító erejű.Vigasztalásul mondom,hogy az elhalt terhességek mögött gyakran kóros terhesség van.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 08:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés