Trophoblast proliferatio

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi szövettani eredmény (missed ab. utáni) utal-e mola terhességre? Mikroszkópos leírás: A mintákban decidualis átalakulást mutató mékny. hártya látható minimális gyulladásos beszűrődéssel, nagy mennyiségű magzatboholy, amelynek felszínén a közepes fokú trophoblast proliferatio figyelhető meg. A mintában embryo részleteket nem láttunk. Makroszkópos leírás: Öm-ben diónyi, barnás-vörhenyes, tömött tapintású, néhol bolyhos felszínű szöv. db.-okból, véralvadékból álló kap. Kap.sezr/egész/4 blokk/máj-jel. Válaszát előre is nagyon köszönöm: Petra

Dr. Deli Tamás válasza mola terhesség témában

Kedves Petra!

A lelet utalhat mola terhességre. ennek egyértelmű tisztázására érdemes volna konzultálni a szövettani vizsgálatot végző patológussal, illtve a döntést segíti a terhességi tünetek, a b-HCG hormonszint alakulása is. Ezzel kapcsolatban nőgyógyásza tud segíteni.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. április 22., 13:42; Megválaszolva: 2011. április 24., 13:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Partiális mola?
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Augusztus 22-én volt 8 hetesen egy hányással, lázzal kezdődő vetélésem, a kórházba érve még volt szívhang, de...
Vetélés,missed ab
Apaság kérdése
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma