Mola terhesség

T. Orvos! Megszakadt terhesség ill.partiális mola gyanújával fognak műteni. 6+3 hetesen uterusban 5mm összeesett petezsák, alatt felritkult decidua, magas 20.000 körüli bhcg. Kérdésem az lenne hogy mik a gyógyulási, ill. túlélési esélyeim, milyen eséllyel ad áttétet ez a betegség? Nagyon aggódom a rákos megbetegedés miatt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Mola terhesség témában

Tisztelt Hölgyem !

A mütétet követően a gyógyszerszedés mellett szoros és folyamatos nőgyógyászati konrollt javaslok/hüvelyi ultrahang, hormonmeghatározás / kiegészitve mellkasi RTG felvétellel, 3 hónapon keresztül. Ha a ciklusa normalizálódott és laboratóriumi eredményei nem kórosak, akkor a későbbiekben a babztervezés is szóbajöhet.

Üdvözlettel:dr. Kiss.

PS: valóban nagyon kell vigyázni most, de a partiális molás elváltozás a mai lehetőségekkel élve sikeresen lehet kezelni.

Kérdés: 2021. április 20., 09:52; Megválaszolva: 2021. április 30., 14:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes