• Alkoholfogyasztás a terhesség legelején

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        Terhességem legelején, az első két hétben, amikor nem tudtam még, hogy terhes vagyok, két alkalommal nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottam (2-3 dl pálinka). Általában nem szoktam inni, ezek az alkalmak is különleges alkalmak voltak...de sajnos megtörtént, és most nagyon félek, hogy nem érte-e visszafotdíthatatlan károsodás a magzatot. Mi a véleménye a Doktor Úrnak, mennyire komoly a kockázat, milyen különleges (nem kötelező) vizsgálatokat javasolna? Azóta természtesen semmi alkohol, kávé, stb.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, alkoholfogyasztás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem szükséges emiatt semmilyen különleges vizsgálat, ilyenkor, ha nagyobb károsodás érné a magzatot, akkor nem valószínű, hogy megmaradt volna a terhesség. Figyeljen oda görcsölésekre, szedjen magnéziumot, terhesvitamint, és bármilyen panasza lenne, menjen el vizsgálatra. Minden jót, ne izguljon!

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-08 13:47:02; Megválaszolva: 2010. május 08., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés