• Zinnat és Ferrograd kölcsönhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 21 hetes terhes vagyok, és hólyaghurut kezelésére Zinnat nevű antibiotikumot, valamint Betadine hüvelykúpot írtak fel. Szedek Ferrograd Folic nevű tablettát már kb. 1 hónapja, és kérdésem az lenne, hogy a Zinnat/Betadine kezelés ideje alatt szedhetem-e tovább a Ferrogradot, vagy szüneteltessem addig. Másik kérdésem, hogy a Betadine kúp használata alatt lehet-e magzati UH vizsgálatra menni (olvastam, hogy szcintigráfia pl. nem ajánlott) - amennyiben nem lehet, a tervezett UH vizsgálat előtt mennyi idővel kell abbahagyni a kúp használatát? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Hölgyem!

        A kúp nem befolyásolja az UH vizsgálatot, de a használata után mindenképpen szerezzen be Gynophilus protexin nevű hüvelykúpot, amiben lactobacillusok vannak, hogy a normál flóra helyreálljon, hiszen a Betadine mindent kipusztít a hüvelyből.

        Az antibiotikum felszívódását csökkentheti a vas, így legalább 2 óra teljen el a két gyógyszer bevétele között.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-15 21:32:07; Megválaszolva: 2010. március 15., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: