Terhesség és béta blokkoló

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

Évek óta bisoblockot szedek a magas pulzusom miatt (2, 5 mg/nap) . Most valószínűleg teherbe estem (5-6. hét) , sajnos a nőgyógyászomhoz még nem jutottam el, szabadságon van. Azt olvastam, hogy a bisoprolol hatóanyagú szereket nem lehet szedni terhesség alatt. A háziorvosom azt mondta, hogy majd a nőgyógyász felír egy másik gyógyszert, ha szükségesnek látja a váltást.

Mit tegyek? Addig is szedhetem tovább? Mit lehet szedni helyette?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Gyógyszert Szedő!

Önmagában a béta blokkoló, amit maga szed, nagyon kis dózis. Azt gondolom, hogy a magas szívfrekvencia ha sportolna akkor el is múlna, és nem hinném, hogy erre a gyógyszerre szükség van a terhesség alatt. Persze a terhesség alatt még nagyobb lesz a pulzusa de persze ez normális velejáró dolog és elkerülhetetlen, ha nem lesz rosszul tőle akkor bírhatja.

Azért nem javasolt a béta blokkoló terhesség alatt, mert a magzatnál növekedési lemaradást magának pedig cukorbetegséget okozhat.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 10., 22:50; Megválaszolva: 2009. július 10., 22:50
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom