Tényleg normális a vérezgetés szülés után 4, 5 hónappal?

Tisztelt DoktorÚr/Nő!

28 éves vagyok, 2009.január 22-én szültem meg első gyermekem (3740 gramm és 51 cm). A szülés hüvelyi úton történt, de a méhlepény töredezetten vált le, ezért elaltattak és kaparással kiürítették a méhemet (méhűri betapintás Bumm kanállal)! Sajnos a vérzés nem szűnt meg 6 hét után, a 8. héten kaptam Azália fog.gátlót, mondván hogy valószínűleg hormonláis eredetű és ettől majd el fog múlni! Sajnos még  a 10. héten is erősen véreztem, gyenge menstruáció szerű görcsök kíséretében! Ekkor felkerestem egy magánorvost, és ő csinált ultrahangot. A leleten ez áll:

Tapintás: Has puha, betapintható, kp.tág hüvely, zárt cervix.

UH: Uterus nagysága: 65 mm. Endometrium vastagsága: 200 mm. A méhben egy sűrű 19x22 mm-es nyh-csomó van.

Dg. D390 Anamia chronica, N9390 Metrorrhagia, Z0180 UH vizsgálat.  Th.

Th.1a Dycynone+1a Oxytocin+1a Ergam beadva. Drg. Sorbifer Durules 2, Sol. Ergam, Tbl. Papaverin 3*1 tapgl Dicynone2.

Ezután a vérzés elmúlt két hétre, de utána sajnos ismét visszatért! Közben eltelt az első hónap és abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert én nem szerettem volna szoptatás alatt ezzel védekezni. A vérzés miatt ismét visszamentem az orvosomhoz, aki újra csinált egy ultrahangot,. Ez áll a leleten:

UH: A méhben a vékony nyh-lemezek között több apró (1-2 mm-es hyperechogén szemcsékből álló amorf képlet látható, mely 18x7x14 mm-es

Dg: N9460 Dysmenorrhoea, 09260 Lactatio Corpus alineum in utero?, Z0180 UH vizsgálat

Th: Műtét javasolt

Kaptam egy beutalót a kórházba műtétre. Ott ismét csináltak egy ultrahangot, a leleten ez áll: norm.uterus.rfv-ben.Nyh.4, 9 mm. Mko.ov.norm. A kismedencében körülírt kórós képlet nem ábrázolódik! És ezzel hazaküldtek, hogy minden rendben van, mivel lázas nem vagyok, erős görcseim nincsenek! Még azt mondta a hölgy aki az ultrahangot csinálta, hogy az uterus fénylik egy kicsit, de ez szoptatás alatt teljesen normális! Viszont azóta sincs rendben minden! Sajnos 4-5 naponta 1-2 napig véres, barnás folyásom van, aztán elmúlik, majd 4- 5 nappal később ismét jelentkezik! Lázas azóta sem vagyok, erős görcseim nincsenek, csak menstruációs erősségűek, az sem folyamatosan, csak azon az egy két napon amikor vérzek! A kisfiamat azóta is szoptatom, csak anyatejes!

Kérem nyugtasson meg! Ez a vérezgetés valóban természetes, normális dolog lenne? Nem kell aggódnom?

Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: Barczáné Nagy Margit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a vérzés témában

Kedves Margit!

Ez valóban nem teljesen jó így, nem csoda, hogy nem akar várni tovább. Én azt javaslom, hogy menjen el egy 4D UH vizsgálatra, ahol pontosabban láthatják majd, hogy most van a méhében valami, vagy teljesen üres. Ha ez a vizsgálat azt mutatja, hogy a méhében még valami van, akkor műtét javasolt. Ha nincs semmi a méhében, akkor ismételten szükség lenne a Dicynone-Oxytocin-Ergam kezelésre, szüksé esetén a Dicynone tablettában is, az Ergam pedig cseppekben is elérhető. És szükség lenne egy laborvizsgálatra, hogy ellenőrizzék a vérképet, és a gyulladásos értékeket. Inkább egy felesleges vizsgálatsorozat, mint egy elhagyott.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 13., 21:44; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés
Lehetséges-e a terhessè?
CT után kiderült terhesség