Pánantitest

Tisztelt Doktornő! 26 hetes kismama vagyok. Ez az első terhességem. Az én és a férjem vércsoportja is 0RH pozitív. Ellenanyagszűrésem eredménye a következőképpen alakult. Ellenanyagszűrés: pozitív, direkt coombs: negatív, indirekt coombs: negatív. Szervezetemben vörösvérsejt ellenes antitest: pánantitestet találtak. Mértéke: 1 kereszt. 1 hónap múlva nézik újra az ellenanyagternelést, ekkor már férjemtől is vesznek vért. Kérdésem az lenne, hogy okozhat-e problémát a babánál ez a pánantitest. Illetve lehet-e összefüggés a terhességem során kialakult allergiámhoz (elejétől kezdve folyamatos, náthaszerű tünetek, orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás.) Ezen kívül familiáris hipercholesterinaemiam van, illetve Carvol (2*6,25 mg) vérnyomáscsökkentőt szedek. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Pánantitest témában

Tisztelt Hölgyem!

Az Országos Véradó Szogálatnál nagyon jól csinálják az ellenanyag szürést és szakmai felvilágositást, kérem forduljon hozzájuk bizalommal.

A choleszterinről vallott addigi felfogásunk a jövőben remélhetőleg változni fog, rosszat nem tesz ha szedi a gyógyszert.

Nem háritom a kérdést, de az OVSZ rendelkezik megfelelő tapasztalattal és pánantitest kérdésben.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. szeptember 04., 19:35; Megválaszolva: 2020. szeptember 07., 08:57
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása