• Drogok a terhesség legelején

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Úr! Ma 2 napja, hogy késik a menstruációm és a tesztem pozitív lett. Ez, ha jól számolom, azt jelenti, hogy nagyjából 2-3 héttel ezelőtt eshettem teherbe. Ennek az időnek a nagy részét Berlinben töltöttem, ahol a helyiek rengeteg alkoholt és ketamint fogyasztottak, és velük én is. Talán öt napon keresztül, és ez most számomra nagyon félelmetes. Számít ez már a margaznak? Lehet ebből adódóan bármilyen komplikáció? Egyébként nem drogozom, szinte semmilyen szinten, vitaminokat szedek és úgy általánosságban is nagyon fonotosnak tartom a helyes táplálkozást, így ez nagyon kellemetlenül jött ki. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával. A ketamin gyorsan átjut a méhlepényen. Állatkísérletekben a ketamin magzatkárosító hatásait figyelték meg. Terhesség alatt csak az egyedi orvosi elbírálás alapján adható. Nincs arra vonatkozó adat, hogy a ketamin átjut-e az anyatejbe. Szoptatás ideje alatti alkalmazásáról nincsenek adatok. Kora terhességben alkalmazva ,nem rendszeres alkalmazás esetén is a magzatkárosító hatást vizsgálni kell. Keressen fel Genetikai Tanácsadót.


        Kérdés: 2020. július 30., 12:20; Megválaszolva: 2020. július 31., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.