Orrprobléma

Tisztelt Doktor Úr! A problémám tavaly nyáron kezdődött, 2 hónapig mondhatni folyamatos orrdugulással fordultam a háziorvosomhoz. Elküldött a fül-orr-gégészetre ahol nem találtak lényegében semmit. Kissé váladékos orrjárat, békés garat... onnan tovább küldtek egy allergiavizsgálatra, minden rendben. Az orrdugulást az orrsprayvel magyarázták amit használtam, vény nélkül kapható és az ellenkező hatást értem el a túlzott használattal ami való igaz.Felírták a Mometason orrsprayt. Átmeneti megoldásként jó volt. A panaszok elmúltak, de novemberben nehézlégzés, orrdugulás állandó hányinger jelentkezett.Szintén a háziorvosomhoz fordultam, ahol gyomornedv-ellenálló tablettát (Noacid) és gyulladáscsökkentőt (Ospamox) kaptam. 1 hétig tartott, ismét minden renden volt, aztán kezdődött minden előröl annyi változással hogy a hányinger elmúlt. Ittam váladékoldót, először Suspensio terpinit (nem segített) majd ACC-t, ami könnyített rajtam, de nem tökéletesen. Így a napokban vissza mentem a háziorvoshoz, aki ismét elküldött a fül-orr gégészetre, ahol azt a választ kaptam, hogy: Amit én érzek olyan nincs.:) Azt mondták használjam ismét a mometason orrsprayt és hiába negatív az allergiatesztem, attól még egy gyenge irritáció lehet mindezeknek az okozója. Erre írtak fel allergiagyógyszert, amit bevallom nem kezdtem el szedni (még) mert a torkomban fehér kis bűzös gömbök jelentek meg. (Ilyen panasz korábban is jelentkezett.) Utána olvastam és azt írták hogy mandulaprobléma lehet. A segítségét kérem, hogy mit tegyek, merre induljak tovább és lehet-e hogy tényleg a mandulámmal van a gond. Elnézést a terjedelmes szövegért, de igyekeztem tömören mindent leírni, hátha előrébb jutunk. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Orrspray témában

Tisztelt Hölgyem!

Két részre bontanám a terápiát. Egyfelől a Mometasone vagy orröblítés (pl www.orrmoso.hu) az okoktól függetlenül segít a krónikus orrduguláson és esetleg a köhögésen is. Másrészt a mandulából távozó kis bűzös darabok általában nem igényelnek teendőt, mandulakőnek hívják, ártalmatlan tünet, nem betegség. Ha azonban komolyan zavaró, ki lehet venni a mandulát emiatt.

Kérdés: 2016. január 08., 14:35; Megválaszolva: 2016. január 08., 16:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mometason orrspray használata
Tisztelt Dr.Úr! Szeptember közepe óta napi 2x2 alkalommal használok Mometason orrspray-t. Műtét még nem volt, de tervezem. A kérdésem az lenne...
Orr spray függőség
Tisztelt Doktor úr (nő)! Kb.3-4 évvel ezelőtt alakult ki az orr spray függőségem.Próbáltam többféle forgalomban lévőt.Voltam több fül-orr...
Mennyi ideig lehet?
Üdvözlöm Önöket! Családi házba költöztünk és azóta a kisfiam (7éves) nagyon sűrűn reggel és este is trüsszög, bedugul az orra! Egyik este...
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba