Alkohol a megtermékenyülés után

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Utolsó peteérésem az ünnepeket követő pár nap valamelyikére tehető. A kérdésem az lenne, hogyha megtörtént a megtermékenyülés, akkor a szilveszterkor elfogyasztott pár pohár pezsgő, ill. Kb.fél dl rövidiatal, valamint egy szál cigi, befolyásolhatja e a megtermékenyült petesejtet? Már későn számolgattam, és nem figyeltem rá, hogy túl vagyok a peteérésen. Egyébként egész évben nem iszom, és nem dohányzom. Most aggódom egy kicsit, bár azt hallottam túl korai szakasz, hogy károsodást okozzon. Válaszát előre os köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza alkohol témában

Kedves Hölgyem!

Éppen ellenkezőleg igaz az állítás. Bármi is okozzon károsodást a megtermékenyülést követő napokban, hetekben, annyira érzékeny időszakban éri a terhességet, hogy leggyakrabban nem tud tovább fejlődni, és megszakad a folyamat. Ha terhes lenne, akkor ne izguljon, valószínű, nem érte károsodás a fejlődés folyamatat.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2019. január 05., 17:39; Megválaszolva: 2019. január 17., 22:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása