Ciszta terhesség alatt

Tisztelt Doktor úr! 13 hetes kismama vagyok. 2 éve szültem császárral, mely után autoimmun pajzsmirigy gyulladásom lett. Meghìztam, 33- 35 napos ciklusaim lettek. 1 éve teherbe estem, de a12. héten missed ab lett a vége. A mostani terhességem alatt az 5. héttől barna folyásom volt, amire 3* 2 utrogestant hüvelykapszulát kaptam. Ennek hatására sem múlt el a barna folyás. 12. héten elöntött a vér, de fájdalmam nem volt. Azóta a kórházban vagyok. Hol azt mondják, hogy felszìvódó iker okozza a vérzést, hol azt, hogy a méhlepény pereme vérzik. A baba szépen fejlődik szerencsére. A orvosomat még egy hónapja kértem, hogy nézze meg, nincs-e petefészekcisztám. Akkor megnézte, de azt mondta, hogy terhesség alatt nem tudja megállapítani, hogy amit lát az ciszta vagy sárgatest-e. Azóta nem vizsgálta a petefészkemet, bár 14 ultrahangon túl vagyok. Az interneten olvastam, hogy van olyan ciszta, ami a terhességi hormonok hatására növekedésnek indul. A kérdésem az lenne, hogy a petefészekben lévő ciszták nőhetnek a terhesség alatt? Vagy csak ez a méhben lévő cisztákra igaz? Ha nő egy ciszta terhesség alatt az veszélyezteti a babát? A méhemben nem látott cisztát az orvosom és gondolom, ha a petefészekben lévő ciszták nőnének az elég nagy fájdalommal járna. Kös6önöm válaszát! Tisztelettel: Nagy Nikoletta

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzés témában

Kedves Nikoletta! A méhben nincsenek ciszták, a petefészkekben annál inkább, de vérzéseinek terhesség alatt nincs köze esetleges petefészek cisztához. A vérzés nem az esetleges volt ikerembrió felszívódásától sem lehet, hanem lepény tapadási kérdés. A dolog ebben a méretnem kétesélyes, pihenjen egyelőre és marad az Utrogestan, ami remélhetőleg megszünteti apránként a vérzést és letapad a lepényrész.Őszintén drukkolok ezért!

Kérdés: 2016. január 21., 10:01; Megválaszolva: 2016. január 21., 16:22
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes
Tisztelt dr Ùr/Nö! Utolso menzeszem juli 1-en kezdodott, 28napos ciklusaim vannak. Aug 1-en pozitivat teszteltem, a digitalis clearblue is ezt jelezte.3an...
Barnás folyás terhesség alatt
Kedves Doktor úr! 6 és fél hetes terhes vagyok, 6 napja az első vizsgálaton rákszűrést végzett az orvos, elég durva volt minden mozzanata. Másnap...
Szülés után 4 héttel újra vérzek!...
Tisztelt Doktor úr! Négy hete normál szülésem volt, második baba. Varrni kellett a méhszájat is mindkét oldalt. A vérzésem a normális módon...
Mitol lehet?
Tisztelt Dr.Ur! Sikeres lombik kezelesen vagyok tul.13 hetes kismama vagyok Angliaban.Kb egy hete el kezdett pecsetelo verzesem lenni. Minden reggel egy...
Elment a terhességem?!
Tisztelt Dr. Úr! Én 25 éves vagyok, a férjem 37. A menstruációm kb. 1-1.5 évig elmaradt, ekkor inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam....