Terhesség alatt mennyire veszélyes a genitális herpesz kiújulása?

Jelenleg 5-6 hetes terhes vagyok. Sajnos a herpesz genitalisom gyakran kiújul. Az elmúlt 6 hétbem 3x is előjött. Németországban dolgozom. Természetesen a 0. Ultrahangon szóltam a nőgyógyászomnak, aki csak annyit mondott hogy a krémet amit a háziorvos irt fel (Aciclostad 50 mg) csak akkor használjam ha nagyon muszáj. A herpesz általában a fenekem jobb oldalán jelentkezik, az ülőgumókon, ezért elég zavaró. Most sajnos 2 is jött ott és egy a nemi szervem jobb oldalán a kisajkak mellet. Ilyen még sosem volt hogy 3 egyszerre. Elég rémisztő és nagyon aggódom a piciért. Lázam nincs, csak a legelső alkalommal volt kb 3 éve. Várom válaszát. Egyébként a betegséget először övsömörnek, majd herpesznek diagnosztizálták még Magyarországon, csak épp elfelejtették közölni, hogy nemi betegség és fertőző. Kb. egy éve tudom hogy az lehet...az internetről.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza herpesz témában

A genitális herpesz kezelése a fennálló tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg. Minden esetben szájon át szedendő vírusellenes gyógyszer adása szükséges, annak ellenére is, hogy a tünetek maguktól is meggyógyulnak. Amikor átlagosan kéthavonta (évente 5-6 alkalommal) újulnak ki a tünetek, a gyógyszert - leggyakrabban acyclovirt tartalmazó készítményt - tartósan kell szednie a betegnek, legalább egy éven keresztül. Fertőzés a terhesség alatt Speciális eset a terhesség során elszenvedett herpesz fertőzés. A magzat fertőződésének kivédése érdekében, nem szabad késlekedni a vírusellenes gyógyszer szedésével. Amennyiben az anyának a szülés környéki időszakban tünetes, császármetszéssel kell a gyermeket világra segíteni. Az újszülöttkori fertőzés esetén, ugyanis igen gyakran alakul ki szövődmény, a bőrtünetek mellett pedig a súlyos esetekben vérmérgezés, májgyulladás, tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás is jelentkezhet.

Kérdés: 2014. december 28., 13:51; Megválaszolva: 2014. december 28., 20:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom