Elment a terhességem?!

Tisztelt Dr. Úr! Én 25 éves vagyok, a férjem 37. A menstruációm kb. 1-1.5 évig elmaradt, ekkor inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Gyógyszeres kezelés és diéta betartása mellett 1 éve ismét menstruálok, igaz kissé rendszertelen. 2014.07.17.-22.-ig tartott az utolsó menstruációm. 09.04.-én csináltam egy terhességi tesztet, az elmaradt menstruáció hiánya miatt, negatív lett, de a mellem feszülni kezdett. 09.11.-én ismét terhességi tesztet csináltam, ami már nagy örömünkre pozitív lett, és utána is még három.:) 09.19-re kaptam időpontot nőgyógyászati vizsgálatra, de sajnos előtte 09.16.-án be kellett mennem a helyi kórházba, mert gyenge vérzést tapasztaltam. Hüvelyi ultrahangos vizsgálat eredménye ez volt: Az uterusban vaskos endometrium van, benn 6 mm-es cysticus képlet látható. A vérvételből megállapított Hcg meghatározása: 284, 84 mU/mL. A doktornő kb. 4 hetes magzatra gyanakodott, de azt mondta elég alacsony a Hcg szint, illetve ha csökken, akkor vetélés miatt lehet a vérzésem. 09.17.-én ismét vérvételen voltam. Az eredményt ma 09.18.-án tudtam meg, egy másik orvostól. A Hcg szintem: 98, 18mU/mL. Azt mondta minden rendben van, nincs és nem is volt itt semmiféle terhesség! Állítása szerint ÉN képzeltem be magamnak... és amúgy is kissé rendszertelen a menstruációm most is csak késik... Kontroll 1 hónap múlva. Az lenne a kérdésem, hogy egy kívűlálló orvosnak erről mi a véleménye?! Mert tüneteket azóta is produkálok, a gyenge vézés azóta is fenn áll. A szervezetem ilyen esteben kitisztul magától, vagy műtéti beavatkozásra lesz szükségem?! A Dr. Czeizel magzatvédő multivitamin 1-nek és a femibion-nak a szedését már most is folytathatom?! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza vérzés témában

A HCG normális esetben várandós nők méhlepényében termelődik, azonban nem várandósokban egyes daganatok (here-, petefészek-, hasnyálmirigy- és emlőtumorok) esetén is nagy mennyiségben mutatható ki a vérben.

A HCG hormon vérből való meghatározása esetén a hormon mennyiségét mérik, mely érték más hormonszintek értékével és egyéb faktorokkal együtt egyes magzati betegségek szűrésére szolgál.

Ez a hormon a várandósság 8-10. hete táján éri el a legmagasabb értékét, majd csökkenni kezd. Korai terhességben az embrió növekedésévél a HCG hormon szintje kétnaponta megduplázódik. (Erre a tényre alapozva kétnaponta mérik a hormonszintet abban az esetben, ha felvetődik a méhen kívüli terhesség gyanúja. Ha a HCG hormon szintje nem duplázódik meg 48 órán belül, akkor nagy valószínűséggel méhen kívüli terhességről van szó.)

A HCG hormon értéke a terhesség folyamán a következő módon változik:

3. hét 5 – 50 hCG szint (mIU/ml)

4. hét 3 – 426 hCG szint (mIU/ml)

5. hét 19 – 7, 340 hCG szint (mIU/ml)

6. hét 1, 080 – 56, 500 hCG szint (mIU/ml)

7-8. hét 7, 650 – 229, 000 hCG szint (mIU/ml)

9-12. hét 25, 700 – 288, 000 hCG szint (mIU/ml)

13-16. hét 13, 300 – 254, 000 hCG szint (mIU/ml)

17-24. hét 4, 060 – 165, 400 hCG szint (mIU/ml)

25-40. hét 3, 640 – 117, 000 hCG szint (mIU/ml)

Az alacsonyabb HCG szint utalhat méhen kívüli terhességre, valamint fenyegető vetélésre.

A vérzés mennyisége növekszik, a menstruáció szintjét meghaladja, vagy 10-14 napon át tart ismételt szakorvosi vizsgálat szükséges.

A terhes vitamin folytatása lehetséges.

Kérdés: 2014. szeptember 18., 12:18; Megválaszolva: 2014. szeptember 21., 20:28
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes
Tisztelt dr Ùr/Nö! Utolso menzeszem juli 1-en kezdodott, 28napos ciklusaim vannak. Aug 1-en pozitivat teszteltem, a digitalis clearblue is ezt jelezte.3an...
Barnás folyás terhesség alatt
Kedves Doktor úr! 6 és fél hetes terhes vagyok, 6 napja az első vizsgálaton rákszűrést végzett az orvos, elég durva volt minden mozzanata. Másnap...
Mitol lehet?
Tisztelt Dr.Ur! Sikeres lombik kezelesen vagyok tul.13 hetes kismama vagyok Angliaban.Kb egy hete el kezdett pecsetelo verzesem lenni. Minden reggel egy...
Ciszta terhesség alatt
Tisztelt Doktor úr! 13 hetes kismama vagyok. 2 éve szültem császárral, mely után autoimmun pajzsmirigy gyulladásom lett. Meghìztam, 33- 35 napos...