Nőgyógyászat

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e terhes nőnek baja a következő gyógyszerktől. Velaxin és Convulex. A keresztlányom teherbe eset, most 4-5 hetes terhes. És eddig ezeket a gyógyszereket szedte folyamatosan. És most fél attól, hogy a gyereknek valami baja lesz, ezektől. Mi az esélye erre? Lesz a gyerekre valamilyen hatással ez a két gyógyszer? Az előzménye az volt, a gyógyszer szedésének, hogy korábban öngyilkos akart lenni. Viszont a gyerek véletlenül sikerűlt. És most nagyon fél, hogy valami baja lehet a babának, a gyógyszer folyamatos szedése miatt. Van rá esélye, hogy egészséges lesz a baba, vagy talán beteg lehet? És ha beteg lehet, akkor milyen betegségek lehetnek, és milyen esélyei vannak a babának? Félve kérdezem meg, de ha beteg lehet, akkor el is kell vetetni talán? A választ előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyógyszerszedés témában

A szedett készítményeknek a magzatra károsító hatásuk lehet, de ez nem olyan magas, hogy a terhesség ne lehetne kiviselhető. A teratogén kockázat 6%.

Tanácsos az ideggyógyász felkeresése, azzal a további kezelés megbeszélése, valamint genetikai tanácsadóba jelentkezni.

Kérdés: 2013. október 16., 22:28; Megválaszolva: 2013. október 18., 20:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
torokfájás terhesség alatt
Tisztelt Hölgyem/Uram, 9 hetes kismama vagyok, ma elkezdett nagyon fájni a torkom. Fáj a fejem, ráz a hideg, van egy kis hőemelkedésem (37, 1 C)...
Medrol és a tehesség
28 hetes kismama vagyok, és évek óta alacsony a trombocita számom (90-120 közötti az érték) , amire Neo ferro folgammát szedet napi 2*1-et. A kezelő...
Betaloc várandósság alatt
Üdvözlöm! 25 hetes kismama vagyok, és az a problémám, hogy nyugalmi állapotban is 100-125 közötti a pulzusom, ami eléggé megterhel. Valójában...
Pajzsmirigy, inzulintermelés...
Üdvözlöm! Már 2 éve szedek pm alulműködésre gyógyszert és 1, 5 éve az inzulintermelésre! Végül nehezen, de babát várok! Kérdésem...
coderit n terhesség
25 hetes kismama vagyok, erős köhögésre coderit n tablettát kaptam, Ön szerint nyugodt szívvel beszedhetem ezt a gyógyszert? Bízok a háziorvosomban...