• Kényszertartás esetén mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Augusztus végén fordultam Önhöz tanácsért, amire – köszönöm utólag is – a válaszát megkaptam. Miután elküldtem Önnek a levelemet, arra gondoltunk, hogy „elkéredzkedem” a Klinikáról, hogy elmehessünk 4D ultrahangra magánrendelésre. Ott a közölték, hogy a baba kényszertartásban van. Mindez a késő délutáni órákban történt, alig vártam a reggelt, hogy viziten szóljak a magánrendelés eredményéről, illetve rákérdezzek a tüdőérlelőre, hogy kaphatok-e.Leküldtek az egyik szakorvossal UH-ra, ahol szó szerint azt mondták: „Túl van dramatizálva,. Nincs semmi eltérés.” A tüdőérlelőre, annyit mondott a rezidens orvos:” Ha annyira ragaszkodik hozzá, akkor adják be neki.” Továbbra is naponta kétszer nézték az NST-t. Miután említést tettem kb. hetente nézték a magzatvíz mennyiségét: 81 mm; 72 mm; lényegesen kevesebb; 38 mm. Az áramlástan: <1; 0, 91; 0, 91; 1, 16. Rendellenesség nincs. Továbbra sem nézték meg a szivárgást, a fertőzést, a burokrepedést, stb. A 37. hetet amint betöltöttem, szóltak, hogy holnap szülünk. Császármetszéssel megszületett a kislányunk, 47 cm és 2490 gramm. APGAR értékek: 7/1 8/5 9/10 „ Mind a 4 végtag kényszertartásban. Az alsó végtagok merev extensioban egymást keresztezik. A térdek nem hajlanak, a csípő alig abdukálható. Mindkét lábfej nyújtva, calcaneovalgus állásban. A felső végtagok abdukcióban, könyök, csukló flexióban. Vállból főleg baloldalon nem abdukálható. A kézfejek is kényszertartásban, a bal kéz II-IV. Ujja egymástól távolabb áll. A mellkas AP irányba megnyúlt. Tüdőkapacitás gyengébb (megszületéskor bágyadt, nem sír fel). 2 irányú gerincdeformitás scoliosis, háti kyphosis. Dg.: Arthrogryposis multiplex congenita.” Genetikai eredmény negatív, semmilyen eltérést nem találtak. Azt szeretném megkérdezni, hogy hibáztathatom-e a Klinikát, vagy esetleg magamat, bárkit azért ami a gyermekemmel történt? Mit tehettem volna? A Klinika orvosainak alaposabbnak kellett volna lenni? Mit tehetünk ezek után? Előre is köszönöm válaszát. Gabi

        Dr. Csősz György válasza a újszülött témában

        Kedves hölgyem! Sem magát sem senki mást nem hibáztathat a történtekért. A magzatviz csökkenésekor a terhesség még olyan kevés hetes volt (33) hogy az a baba lényegesen veszélyeztetve lett volna, ha akkor befejezik a terhességet. Igen lelkiismeretesen naponta ellenőrizték a magzat oxygenizatióját az NST.-el. Folyamatos és gondos mindenre kiterjedő alapos felügyelet alatt volt. A kényszertartást megszüntetni nem lehet de a születés után gyógytornával ill. a természet segítségével a gyermek mozgása sokat fog javulni gyakorlatilag akár teljesen tünetmentes is lehet. Tudomásul kell venni, hogy a biológia nem matematikai tudomány, itt túl sok a változó ahhoz hogy sokat lehessen jósolni. Az ön gyermeke, amennyiben nincs orvostudomány valószínűleg életképtelenül, sőt esetleg halva született volna, ha a természetes szelekció működik. Ön egy élő és igen javulóképes gyermeket kapott az orvoslás segítségével. Becsülje meg szeresse nagyon és meglátja a természet csodákra képes. Kivánok sok türelmet és örömöt hozzá.


        Kérdés: 2013. szeptember 25., 14:35; Megválaszolva: 2013. október 01., 23:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr, Lehetek terhes, ha a barátom az orális kielégítés után elélvezett és a sperma utána érintkezett a külső nemi szervemmel?
        Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom hogy pozitívnak szàmít_e!
        Tisztelt Doktor Ur! Nekem az lenne a kerdésem hogy a naptáram szerint már a 13.hétben vagyok és ez a 3-dig napja hogy rozsaszin vérzesem van. Hogy ez mit jelent? És hogy nem-e veszélyes? És hogy mi a teendő? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!
        Üdvözlöm! Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy 4.5 hetes terhes vagyok viszont az anyagi helyzetem sajnos nem engedi meg hogy felneveljem ezt a babát mert egyedül nevelem a kislányomat a párom elhagyott miután...
        Kedves Doktor Úr, Kisbabát szeretnénk a párommal (a Párom 41 éves, én 34 leszek), azonban két próbálkozás után ugyanazon tüneteket tapasztaltam. Ciklus 13-18. napjain minden nap együtt voltunk a párommal, ovulációs teszt 16. napon volt...
        Kedves Doktor úr/ Doktornő! 25 hetes terhes vagyok korábban 4 hétig Lude 20 mg tablettát szedtem mert rengeteg a gyomorsavam. Nem igazán használt. és a gasztroenterológus hölgy akinél voltam Controloc 40 mg tablettát írt fel 2x1-et naponta....
        Szép napot! 23 évesen kiderult hogy extrém magas volt a vernyomasom. Azóta gyogyszert szedek rá, már 4 eve. Nagyon maximum 140/90ig megy fel. Ami a problémám hogy szeretnénk gyereket vállalni. De ezekkel a gyógyszerekkel amiket szedek nem...
        Üdvözlöm Dr.úr A Gynoxin kúpról szeretnék érdeklődni. 22 hetes terhes vagyok. A patikába ezt adták mivel Canesten kúp nem volt. A patikus mondta nyugodtan használhatom.Önnek mi a véleménye erről? Használható?
        Jó napot kívánok. 33éves anyuka vagyok. 2020.04.17 én volt a második császármetszésem. (első 2014.11.18) Mostanában azt érzem.: rengeteget fáj a fejem,olyan szinten hogy már zsibbadást is érzek a jobb fülemen,arcomon,tarkómon. A...
        Tisztelt Dr.úr május 1 leszek 18 hetes és azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy ma voltam ultrahangon magán orvosához mert picit véreztem és fájt a nemiszervem és amint ki derült 3 hete meg halt a babám nem volt szívverés nem mozdult de Dr....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció