szívprobléma újszülöttnél

Kedves Doktor Úr! Négy napja született meg a babánk, egészségesen, erősen, 3 kiló 60 dkg. Vizsgálták többször, semmi problémát nem állapítottak meg. Hazautazásunk előtt egy órával szívzörejre hivatkozva bent tartották őt is, az anyukát is. Elkezdődött egy végeláthatatlan tortúra. Orvossal nem tudtunk beszélni, mert pénteken és hétvégén ez nem szokott sikerülni. Röntgen, vérvétel, és monitortrra kötés után eljutottunk oda, hogy már teljesen bezárt a baba. Eddig jól és erősen szopizott, most csak alszik és úgy érezzük, távolodik tőlünk. Lelkileg megviseli a tortúra és ezt aggódva figyeljük. Nem érezzük indokoltnak a sok vizsgálatot, főleg úgy, hogy még orvos igazán nem is foglalkozott vele, a röntgenfelvételt még meg sem nézte. Sőt, a papírjára nem is szívzörej került feljegyzésre, hanem alacsony pulzusszám. Nekünk nem ezt mondták. Saját felelősségünkre szeretnénk hazahozni a babánkat, mert ami ott folyik az nem igazán meggyőző és átlátható. Mit tegyünk? Ő a hatodik gyermekünk, nem vagyunk kezdő szülők, és sok mindent pontosan nem tudunk, de a szívünk mélyén érzünk.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza újszülött témában

Tisztelt Kérdező!

Megértem, és természetes, hogy aggódnak, de

óva intem Önöket attól, hogy kommunikációs problémák miatt esetleg akaratlanul is veszélyeztessék az újszülött egészségét. Az, hogy mely vizsgálatok mikor indokoltak, orvos szakmai kérdés, és higgyék el, hogy az újszülött érdekében történnek. A saját felelősségre hazavitel egy érdekes kérdés: az 1997 évi CLIV törvény az egészségügyről rendelkezik arról, hogy a cselekvőképtelen (kiskorú) beteg helyett az ellátás visszautasításának jogát a törvényes képviselő gyakorolja, DE abban az esetben ezt nem teheti a törvényes képviselő, amennyiben ez a beteg egészségi állapotában várhatóan súlyos vagy maradandó károsodást eredményez. Fontos, hogy az újszülöttnél észlelt eltérés tisztázódjon, semmiképp nem tanácsolható az, hogy kivizsgálatlanul kerüljön otthonába és esetleg rosszabb állapotba kerüljön ismét kórházba. Összefoglalva: úgy látom, hogy az Önök elégedetlensége, aggodalma abból származik, hogy nem jutottak megfelelő tájékoztatáshoz, amelyet minél előbb pótolni kellene, és akkor minden bizonnyal nyugodtabban viselnék a vizsgálatokat és kezelést. Jó egészséget a kisbabának, Önöknek örömteli gyermeknevelést, üdvözlettel: dr. Árki Ildikó gyermekgyógyász szakorvos, jogi szakokleveles orvos

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. július 12., 17:23; Megválaszolva: 2013. július 13., 00:34
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek