csecsemő crp-je magas

Tisztelt válaszadó! A kis unokám születése óta (15 nap) kórházban van mert a crp értéke 23, amely 60-ról 20-ra illetve a mostani értékre csökkent. A gyermek jó általános állapotban van, szakorvosa szerint is, életfunkciói és szervei rendben vannak! Az összes antibiotikumos kezelésen túl van. Kérdésem: miért nem engedik haza, milyen további vizsgálatok és prognózis várható? Vagy esetleg túlzó az aggodalom? Előzmény: a vártnál 23 nappal korábban császármetszéssel, 2, 35 kg-mal és 47 cm-mel született. Köszönet: egy aggódó nagypapa!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza újszülött témában

Kedves Nagypapa!

Kisunokáját azért nem engedik (még) haza, mert amíg a CRP-érték nem normalizálódik, azt kell feltételezni, hogy a szervezeten belül valahol gyulladás zajlik. Ezt nem mindig könnyű megállapítani, hogy honnan indul ki, ezért is óvatosabbak az orvosok. A CRP (C-reaktív protein) egy úgynevezett akut fázis fehérje, ami a gyulladásoknál (és ritkábban más betegségeknél) megemelkedik. Ha a gyulladást végképp nem találják, ezeket a ritkább betegségeket is számításba kell venni. Tehát amíg ez az érték magas, a kisbaba nem tekinthető egészségesnek

Üdvözlettel:

dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 30., 14:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 19:39
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek