Medrol és a tehesség

28 hetes kismama vagyok, és évek óta alacsony a trombocita számom (90-120 közötti az érték) , amire Neo ferro folgammát szedet napi 2*1-et. A kezelő orvosom elküldött trombocita ellenes antitest vérvételre, ami kimutatta, hogy TCT-AT enyhén pozitív. A kisbaba védelmében Medrol 4mg-ot írt fel napi 2*1-et a terhesség végéig (azaz 3 hónapra) . Elolvastam a gyógyszer mellékhatásait, és megijedtem. Megerősítést szeretnék kérni abban, hogy többet használok a babának, mint amennyit ártok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyógyszerszedés témában

Egyrészt, koraszülötteknél, amikor a tüdő éretlensége miatt súlyos légzészavar fenyegeti a csecsemőt, „tüdőérlelőként” az említett glükokortikoidokat alkalmazzák. Tehát a csecsemőktől nem „idegen” vegyületekről van szó.

A kezelőorvos minden esetben mérlegel, és annak tudatában rendeli el a kortikoszteroidok használatát, hogy ezzel kevesebbet árt a fejlődő magzatnak, mintha semmiféle gyógyszeres kezelést nem alkalmazna.

Kérdés: 2013. szeptember 03., 22:46; Megválaszolva: 2013. szeptember 08., 17:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
torokfájás terhesség alatt
Tisztelt Hölgyem/Uram, 9 hetes kismama vagyok, ma elkezdett nagyon fájni a torkom. Fáj a fejem, ráz a hideg, van egy kis hőemelkedésem (37, 1 C)...
Nőgyógyászat
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e terhes nőnek baja a következő gyógyszerktől. Velaxin és Convulex. A keresztlányom...
Betaloc várandósság alatt
Üdvözlöm! 25 hetes kismama vagyok, és az a problémám, hogy nyugalmi állapotban is 100-125 közötti a pulzusom, ami eléggé megterhel. Valójában...
Pajzsmirigy, inzulintermelés...
Üdvözlöm! Már 2 éve szedek pm alulműködésre gyógyszert és 1, 5 éve az inzulintermelésre! Végül nehezen, de babát várok! Kérdésem...
coderit n terhesség
25 hetes kismama vagyok, erős köhögésre coderit n tablettát kaptam, Ön szerint nyugodt szívvel beszedhetem ezt a gyógyszert? Bízok a háziorvosomban...