Teherbe esés időpontja

Tisztelt Doktor Úr! A párommal nagyon szeretnék kisbabát, eddig még sajnos nem sikerült a 3 hónap alatt. Az utolsó menstruációm 06.25- én kezdődött (6 napig tart) . Együtt voltunk 07.01- én és 07.11- én. A ciklusom 28 napos. Mikor volna a legalkalmasabb együtt lennünk, hogy teherbe essek? Vagy már most is lehetek várandós? Nem tudom, hogy számít- e, de a bal petefészkemnél tüsszentéskor szúró érzés fog el. Az együttléttől számított hány nap, amíg a teljes beágyazódás megtörténik? Az aktustól számított hány nap múlva mutatható ki a terhesség teszttel? Melyik tesztet ajánlja? Ultrahangos vizsgálattal mikor mutatható ki, hogy várandós vagy- e vagy sem? Válaszait előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Az érett, termékenyíthető petesejt a pontos ciklus 13., 14. napján tüszőrepedéssel, ovulációval jut a méhkürtbe. Csak itt termékenyülhet meg. Élettartama mindössze 2 nap. A spermium élettartama néhány óra. E két dolognak kell egybeesnie a megtermékenyüléshez. A gyorsan fjlődő embriócska már két hetesen termel annyi hormont, hogy az korszrű vizeletvizsgálattal biztosan kimutatható, aza a késedelmes vérzéshiány kb. második napján. A korszerű ultrahangos vizsgálat csak kb. egy héttel később, a hérom hetes embrió hólyagszerű embriózsákját látja már, vagyis kb. egy hetes vérzéskésés idején. Nincs jobb, vagy rosszabb terheteszt, A beágyazódás egy folyamat, ami az embrió méhbejutása pillanatában megkezdődik a megtermékenyülés után 2-3 nappal.

Kérdés: 2012. július 13., 19:01; Megválaszolva: 2012. július 16., 19:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid