Cikluszavar, szülés után

Tisztelt Szakértő! Szülés után 2, 5 hónappal vagyok. Szoptatok. 2 hete már hogy pecsételő vérzésem van. Hogy hozható ez helyre? (Orvoshoz menni egyenlőre nincs lehetőségem, ezért tettem fel itt a kérdést) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K. A.

Dr. Deli Tamás válasza vérzészavar témában

Kedves K. A.!

Orvoshoz menni sajnos elkerülhetetlen lesz, mert a rendellenes vérzés bizonyos súlyos okait csak úgy lehet kizárni. Ilyen lehet pl.: méhnyak- vagy méhtestrák, petefészekciszta, méhen kívüli terhesség vagy vetélés (ha volt együttlét a szülés óta, akkor a szoptatás ezeket sem zárja ki) , reziduum stb. Hormonális eltérés rendezésére hormonkészítmény szolgálhat, pl. fogamzásgátló - hogy ez szoptatással hogyan kompatibilis, ezt is kezelőorvosa fogja eldönteni.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. november 23., 14:57; Megválaszolva: 2011. november 27., 06:12
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség vagy sem?
Tisztelt Dr. Úr. A problémám a következő lenne. Menzesem 2014.12.01 kellett volna megjönnie, ehelyett 12.03-kor jött meg, és 04-re el is...
Milyen betegség lehet?
1éve már h havonta többször begörcsöl az alhasam. (mindig máshol és nem köthető menzihez sem semmi máshoz.) Terhességi tüneteket produkálok de...
Terhesség alatti vérzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 38 hetes kismama vagyok, 4 napja volt méhszáj vizsgálatom, és azóta gyenge véres váladékozásom van. Az orvosom...
Üdvözlöm!
Üdvözlöm érdeklődnék hogy, nekem Március 16-án volt meg utoljára a menstruációm és most meg Április 21-e van.. És még mindíg nem jött meg...
Kell-e aggódnom?
T. Dr.ÚR! Nőgyógyászati probléma miatt írok. Szeretném tudni, hogy nekem 2001 be a férjem halálakor el múlt a menstuációm. Azután még pár...