Pánikbetegség gyógyszer

Kedves Doktornő! 2 éve volt az első spontán pánikrohamom, ami begyűrűzött, közlekedni se tudtam stb. Akkor antidepresszáns nélkül, alkalmi frontin szedéssel győztem le, pszichológus segítségével, pár hónap alatt. Akkor már egyébként 2 éve jártam a pszichológusomhoz, és nagyon szépen haladt a folyamat. Haláltól, megbolondulástól, hirtelen szívrohamtól való félelem, gyerekkori traumák és stresszes időszak kapcsán jött elő. Utána csak néha fel-fel ütötte a fejét, de alapvetően tünetmentes voltam. Úgy éreztem, teljesen legyőztem. Mígnem 2 hete megint jött egy hatalmas, váratlan spontán pánikom, egész más tünetekkel, mint amit már megszoktam, és amitől már megtanultam nem félni. Most is extra stresszes időszakot élek meg, magánéleti gondok miatt, nagyjából 4-5 hónapja 0,5 mg sertralint is kaptam, az általános szorongásaim miatt, így külön csalódásként ért, hogy az antidepresszáns mellett is ilyen módon előjöhet a pánik. Azóta sokszor beszedek 0,25 mg frontint is, igyekszem meditálni, EMDR terápiára járok, de még mindig nem múlik. A kérdésem mindezek fejében a gyógyszer adagolásra vonatkozna: Folytassam a napi 0,5 mg sertralint, vagy ennek növelése segíthet? Vagy szedjem továbbra is a 0,5 mg sertralint, kiegészítve a frontinnal, míg sikerül ezt a stresszes időszakot megszűntetni? A frontinból ad-hoc jelleggel vagyek be, vagy napi 3x0,25? Vagy valami egyéb? Köszönöm szépen előre is

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer témában

Tisztelt Kérdező,

Ki írja fel Önnek a gyógyszert? Vele kéne konzultálni erről.

A Sertralin 50 mg-os, abból érdemes egészet szedni, szerintem, ha a kezelője is egyet ért.. A meditáció és az EMDR terápia pedig nagyon hasznos lehet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. június 07., 19:05; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Több cipralex bevétele az...
Jó napot kívánok. Barátnőm nevében írok mert ő sajnos internet hiányában nem tud neten keresztül tanácsot kérni. Rövid kórkép Róla.: KEVERT...
nyugtató
Tiszteletem! szorongás és pszichoszomatikus betegségek kinoznak évek óta.év elején hatalmas trauma ért (február) és el kezdtem szedni napi fél...
Frontin függőség
Jó Napot! Nekem az a problémám, hogy az 1 mg -os frontunkból 2, 3 mg kell egyszerre, hogy hassa on ne jöjjön rám a pánik roham. Van, hogy napi 3...
Szédülés - rivotril
Tisztelt Doktornő! 17 éve a pánikbetegségemre Xanax-ot szedtem, /Betaloc és Nitromint retarddal, mert állítólag a pszichoszomatikus tünetek is...
Somnol covid után álmatlanság