Vízhajtás terhesség idején

Üdvözlöm. Szeretném megkérdezni, hogy mi a konkrét hatása a Brinaldix 10mg tablettának a terhesség alatt. Nincs betegségem, de vizesedek, eddig időnként szedtem a gyógyszert, most 8hetes terhes vagyok és érdekelne, hogy talán, ha hetente 1tablettát bevennék az nagyban károsítaná e a magzatot? Tudom, hogy ellenjavallt, de miért? Milyen káros hatása van? Alkalmankénti szedésnél nagy gondot okoznék? Köszönöm válaszát előre is. Andrea

Dr. Farkas Ágnes válasza gyógyszer témában

Kedves Andrea!

A gyógyszer megváltoztatja a magzatvíz összetételét, ezzel karosíthatja a magzatot. Szedése ellenjavallott terhesség alatt, ne szedje, alkalmanként se. Ha panasza van, el kell mennie a terhesgondozást végző orvoshoz, aki megfelelő kezelést ad, vagy megfelelő szakrendelőbe küldi majd.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. január 06., 19:52 ;Megválaszolva: 2022. január 17., 00:02
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség tervezése vs. szedett...
Kedves Doktornő! Férjemmel szeretnénk elkezdeni próbálkozni az első babával, és bár diagnosztizált PCOS miatt valószínűleg nem fog rögtön...
Teherbeesés esélye
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kisbabát szeretnénk, kb két hónapja próbálkozunk, ami nem sok idő. Viszont ezalatt beállt a férjem dereka és...
Neotiganson melletti terhesség
Üdvözlöm! Kb. 1-1, 5 hónapja hagytam abba a Neotiganson gyógyszer szedését, amit kb. 2 hétig szedtem, és most úgy néz ki, hogy terhes...
Tetralysal mellett estem teherbe?
Tisztelt Doktor úr/nő! Fájdalmas furunculusaim lettek a combom felső részén a bőrgyógyász Tetralysal 300mg gyógyszert írt fel amit elkezdtem...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom