Folyamatos szédülés

Jó napot kívánok! Egy évvel ezelőtt kezdődtek a panaszok. Kezdetben szédüléssel, palpitációval. Innen indult a kivizsgálások sora. Kardiológus nem szív eredetűnek ítélte, ekg, uh, Holter rendben volt. Neurológushoz fordultam, januárban történt agyi MR, ami negatív lett, majd nyaki Doppler, EMG, mind negatív. Fül-orr-gégészeten sem talaltak a szédülés okat. Felkerestem szemorvost, reumatologust, mind negatív. Endokrinologus pajzsmirigyet nézett és kortizolt, mind rendben voltak. A HOMA index emelkedett, 3 az értéke. A vérből készült eredmények mind jók. Kizartuk a Lyme-kórt is. ANA antitest lett emelkedett, de mikor lebontva néztük, egyik típus sem jött ki pozitívnak. Hisztamin intolerancia sincs. A palpitacio időközben enyhült, de más tünetek rosszabbodtak. Mivel sehol nem találtunk semmi relevánsat pszichiáterhez küldtek, ahol Spitomint javasoltak, szorongasnak tulajdonítva a ezt az állapotot.A szédülés mindennapi, erős ajulaserzetem van, egész nap rosszul vagyok, a mindennapi teendőimet is nagyon nehezen vagy néha sehogy nem tudom elvégezni.itthon egezs nap fekszem. Sokszor úgy érzem, mintha az izmaim kis időre leblokkolnanak, mozgás vagy nyeles közben. Nem nagyon tudok fent járni, mert úgy érzem esek össze. Gyakran zavaros a fejem és homályosan is látok. Nem tudom mi okom lenne szorongani, jartam pszichológushoz is 5 hónapot, minden lehetséges okot felkutattunk, de semmit nem segített. Néha megerosebb rosszullét tor rám, főként az utóbbi két hétben. Egyetemen is, óra közben sokszor úgy éreztem elajulok, annyira rosszul vagyok, izzadok, szedulok. On szerint, ezek valóban szorongásos tünetek és pánikroham, okozhat egy éven át tartó szédülést? Vagy érdemes lenne tovább keresni az okat? Elviselhetetlen ez a rosszullét mar. Egyetemre kell jarnom, egészségügyet tanulok én is. Ez a rosszullét viszont lassan lehetetlenné teszi az órán való részvételt. Ma elkezdtem a Spitomint. A Spitomin szedése közben iható Ashwaganda por vagy citromfű tea, esetleg Valeriana beveheto a kezelés alatt?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szédülés oka témában

Tisztelt Kérdező,

Okozhatja a panaszokat szorongás, de természetesen ezt nem állíthatóm. A negatív leletek ezt a lehetőséget erősítik. Érdemes lenne megfigyelni, hogy a Spitomin bevétele befolyásolja-e a tüneteket. Ha igen, az szintén a lelki eredetet valószínűsíti.

Érdemes még utána olvasnia a " paroxizmális benignus vertigo" tünet együttesének, terápiájának. Néha az intenzív szédülések hátterében ez áll. Speciális tornával gyógyítható.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. szeptember 30., 18:12; Megválaszolva: 2021. október 04., 19:48
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség
Szociális fóbia
Miként kezelhető az alvászavarom?
Tisztelt Doktornő! Évtizedek óta szorongó (iskolai bántalmazás, párkapcsolati bántalmazás, stresszes munkahely tíz évig) miatt, súlyosan...