Félek,szorongok,furán érzem magam.Tudna nekem segíteni?

Tisztelt Doktor Nő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi panaszokkal. 23 éves Férfi vagyok. 2 éve kezdődött nálam erős pánik félelem,szorongás,irreális félelmek (gondolataimban) ,fèltem hogy ez nem a valóság,meg sem történik lehet. Ez után felkerestem pszichológus segítségét és pszichiátért is.Utóbbi felírta nekem a Scippa 10mgot. Ezt szedtem kb 2hónapig utána jeleztem a Dr úrnak hogy vannak még tüneteim közben fellépet egy furcsa tünet amit nem tudom hogy a gyógyszernek tudjak be vagy másnak de azóta emlékszek hogy van,idegenné vált a kezem,a lábam,a gondolataim furcsa volt élni,gondolkodni.Ezek a tünetek a mai napig keserítik az életem. A Dr úr emelt az adagon és Scippa 15mgot írt fel. Én megpróbáltam mert nagyon megakartam gyógyulni mondom hát legyen.Ettől tompultságot,feszültséget és más más mellékhatást éreztem.Egyeztettem a pszichológussal és felére csökentettem a Scippát, 7,5mgra. Ezt utána így folytattam kb fél évig közben lealartam tenni a gyógyszert. Pszichológusom javaslatára pszichiátert váltottunk. Ő felírt nekem Depral 200mg napi egy tabletta és Helex 0.5 Sr plusz maradt a Scippa 5mg. Ettől egészen jól éreztem magam.Viszont ugyanúgy nem lettem tünetmentes és ez bosszantot mivel sokszor jött még rám pánik félelem igaz nem olyan erősen de jött,szorongás is ès persze az idegenség érzés talán amitől a legjobban megilyedek és legjobban zavar. Eltelt egy év mondtam hogy ha már úgysem jöttem helyre akkor minek szedem ezt a sok szart tegyük hát le őket! Scippa 5mg elhagyás depral 200mg helyett 100mg helex 0.5sr helyet 0.25. Egy hónapig szinte semmi probléma nem volt,ugyanúgy történt minden mint gyógyszer szedés mellett. 1 hónap után este nem birtam elaludni pörgött az agyam szorongtam,nagyon megilyedtem hogy most újra vissza esek a régi állapotomba.Azóta eltelt 3hónap és szerintem meg is történt sőt nagyon félek hogy még rosszabul vagyok. Most szedek Depral 200mg,Helex 0.5sr. Ahogy érzem magam: Teljesen idegennek érzem a gondolataim,mintha nem is az én életem lenne de közbe tudom hogy az,a kezem ,hangom tök idegen eleg sürün.Úgy érzem sokszor szét szakad az elmém saját magamtól. (lehet hülyén fejezem ki magam) Idegennek érzek az életet a családomat (szüleim,tesóim) . Rengeteget filozofálok az életről mega bolygókról de ez már 2 éve,mióta bele estem ebbe a ramaty állapotba. Amikor rám törnek ezek az idegen dolgok akkor bepánikolok,szorongok vagy szorongok,panikolok es akkor tör rám az idegen erzés. De nem tudom mi ez félek hogy megőrülök. Deperzonalizáció derealizáció vagy mi lehet ez? Mikor fog megszünni,mivel tudom enyhíteni és hogy lehetne meggyógyulni ha egyáltalán meglehet. Attól is félek hogy ezeket az idegen érzeteket a gyógyszer okozta (Scippa,vagy Depral) de nem tudom már nem tudok mire gondolni. Sajnos én 2 éve nem tudok normális életet élni úgy érzem ez a betegség teljesen felül kerekedett rajtam. Várom mielöbbi válaszát Üdv Lakatos Lajos

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza deperszonalizáció témában

Tisztelt Kérdező,

Az érzések, amiket leír, valóban deperszonalizációs és derealizációs érzések. Nem tudom, jár-e még pszichológushoz. Szerintem pszichiáterrel kéne felvenni a kapcsolatot, és vele egyeztetni a gyógyszerszedést, illetve módosítani a gyógyszereken, ha szükségesnek gondolja.

Tudjon róla, hogy a Depral hiánycikk, várhatóan őszig nem lesz elérhető. Ez is indokolja a gyógyszerváltást. A Xanaxhoz pedig idővel hozzászokik a szervezet, úgyhogy hosszasan nem tanácsos szedni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. március 24., 18:06; Megválaszolva: 2021. április 01., 18:27
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa