• Terheléses EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! 1 fokú mitr és tricups insuffom van. Volt egy katéteres érfestésem amin nem találtak szűkületet. Utánna terheléses ekg voltam a köv eredménnyel. A terhelés maximumakor 142 es pulzusnál, V3-4-5-6 ban 1mm meghaladó desc. ST depr alakult ki. A nyugalomban is meglévő Tneg. fokozódott. 2-3 svf-ben is mélyült a depressio,de ott az 1mm nem érte el.DG: angina pectoris. Ischémia további tisztázására izotópus terhelésre kellene menni majd júliusban. Más kardiológai eltérés nincs. Blokalcint és adexor javasoltak. Minden nap vannak szív környéki fájdalmaim néha szúr néha szorít. Menjek majd el az izotóposra vagy feleslegesen mérgezném magam újra mint a katéterezéssel? Mitől lehetnek a panaszaim? Mi a baja a szívemnek? Hogy lehet anginám ha nincs érszűkület? Mire utalnak az ekg eltérések? Kaphatok infarktust? A billenytű elégtelenségtől lehetnek a tüneteim? Eléggé szorongó vagyok és pánikbeteg is. Azt olvastam angina pect el nem hosszabbítanak jogsit? 31 évesen nem fogok tovább jogsit kapni? Kétségbe vagyok esve az állapotom miatt.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Valóban nem feltétlen látom értelmét az izotópos vizsgálatnak a leírtak alapján. A katéterezést nem feltétlen gondolom feleslegesnek - hiszen kiderült, hogy nincs szűkület- ez alapján nem hiszem, hogy lenne akadálya a gépkocsi vezetői engedély kiadásának. Én egy 24 órás EKG monitorozást tartanék esetleg megfontolandónak, részben a gyógyszerek melletti napi szívritmus változás, részben a panasz alatti esetleges EKG eltérés kimutatására. Angina néha előfordul fix szűkület nélkül, koszorúér görcs hatására, amelyet a lelki állapot is erősen befolyásolhat. Az Ön panaszai azonban nem feltétlenül erre jellemzőek, más nem szív eredetű ok (például mozgásszervi, vagy reflux) is okozhat visszatérő, gyakori mellkasi fájdalmakat. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. március 02., 16:27; Megválaszolva: 2020. március 04., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció