• Szívritmus zavar, pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Idén február végén reggel rosszul lettem a metrón munkába menet. Bizonytalanság érzés a mellkasban, kb. 140-es pulzus, nehéz ki és belégzés, és halál félelmem volt a tünetektől. Mentőt hívtak rám, a sürgősségin végeztek EKG vizsgálatot, vért is vettek, de semmit nem találtak. Az óta gyakran van nap közben szívkihagyás érzésem (extrasystole), és időnként hirtelen fellépő nehéz ki-be légzés, de ez hamar el is múlik. Magán kardiológián voltam kivizsgáláson, EKG, szív ultrahang, 24 órás holter. Kamrai extra ütéseket állapított meg a doktor úr, de azt mondta, ártalmatlanok, és 24 óra alatt kb 100 volt belőlük. Ez volt március közepén. Az óta a tüneteim hol felerősödnek, hol gyengülnek. Tömeg közlekedésen (busz, metró) gyakran attól félek, hogy rosszul leszek... Ha vásárolni megyek, olyan helyre megyek ahol van defibrillátor...Félek, hogy hirtelen megáll a szívem. Béres magne B6 250Mg-ot szedek, az egy kicsit enyhítette a tüneteim, de már az sem segít. Gyakran van erős mellkasi fájdalmam is, innen onnan bele nyilall, nyakba , vállba, állba, bal hónalj környékére, aztán eltűnik a fájdalom. Gyakran érzem a szívverésem, azt is erősen, amikor megtörténik az extra ütés. Most vannak olyan napjaim, amikor az extrák elérik a napi 1500-at. 194cm magas vagyok, és 110kg. 9 évig dohányoztam, azt is március közepe óta nem szívom. A nyugalmi pulzusom kb 70. Szoba biciklizni szoktam hetente kb 3x 1 órát, ilyenkor a pulzusom 140-en tartom. Edzés közben nem érzem az extrákat, csak ha leálltam a tekeréssel. Leggyakrabban nyugalmi állapotban érzem a dobbanásokat, nagyon erősek, sokszor el is szédülök, ha egymás után jön 3-4. Teljesen elfáradtam már a tünetektől. 5 évig nagyon stresszes munkát végeztem, ez után lettem rosszul. Az óta már munkahelyet váltottam, nincs stressz. Sokszor már a sírás jön rám, amikor egész nap extrázok, az extrák veszik el az élet kedvem... Gyógyszertárban kapható természetes nyugtatókat próbáltam már, de semmi hasznuk nem volt. Azt vettem még észre, hogy ha este megiszok 4 sört, amitől kellően ellazulok, akkor nem érzem az extrákat, nincsenek fájdalmaim. Viszont másnap reggeltől sokkal erősebben jönnek a tünetek, és persze alkoholista sem szeretnék lenni... Gondolom hogy szorongás alakult ki az extráktól, amint megérzem őket, már nyugtalan vagyok. Szervi elváltozást nem találtak az óta sem. A doki Nebilet 2.5mg-ot írt fel, hátha beválik, de csak nagyon lassú lett tőle a szívverésem, az extrák megmaradtak akkor is ha 60 volt a pulzusom, már nem szedem. A február végi rosszul létem után 3 hét alatt fogytam 8kg-ot, mert nem tudtam enni a tünetektől, volt hogy evés közben is rámjött az extrázás... Az óta persze vissza szedtem a súlyomat. Nem rég voltam egy elég ütős koncerten is, féltem el menni, de csak rávettem magam. Ott amíg vártam a fellépőre, éreztem az extrákat, de amint elkezdőtött a koncert, és elkezdtem ugrálni, már nem vettem észre az extrákat, vagy nem voltak...Erős nyugtatót nem szeretnék szedni, autót vezetek. Mit tudnék még tenni a jógán, gyógyteákon kívül? Vagy valami nagyon gyenge vényre kapható nyugtató lehet beválna? Tudna valami tanácsot adni, amit még orvos nélkül én is meg tudnék próbálni? Sajnos nincs túl sok időm dokihoz rohangálni. Köszönöm szépen a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerszedés témában

        Tisztelt Kérdező, Ha nem szeretne gyógyszert szedni, akkor relaxációs technika, - pl. autogén tréning- gyakorlását, elsajátítását javasolnám.Természetesen egyéb pszichoterápiás módszerek is szóba jönnek, de ezek időigényes módszerek. Gyógyszerek közül a nyugtató, - pl. Rivotril -, vagy antidepresszánsok jönnek szóba. Ez utóbbiakat tartósan kell szedni, legalább fél évig. Elhúzódó tünetek esetén ezek szedése már javasolható. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. június 17., 13:48; Megválaszolva: 2019. június 23., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Cím! Kérdésemre megkaptam a választ. Arra lennèk mèg kíváncsi, hogyha 30 mg yarocen mellè mennyi 0.25 frontint szedhetek be egy nap? A szorongásom reggel felkelés után már fenn áll. Vàlaszat előre is köszönöm!
        Tisztelt Cím! 8 napja kezdtem el szedni a Yarocen 30 mg gyógyszert estènkènt. 2 napja a panikrom felerősödtek. Mivel orvosommal, telefonon sem tudok konzultàlni, ezèrt kèrnèm a tanàcsàt. Napközben vehetek e be frontin 0.25 mg -öt, ha úgy...
        Yarocen 30 mg szedek egy hete, kérdésem az lenne,)mivel a járványügyi helyzet miatt, orvosommal mèg konzultálni sem tudok) hogy frontin 0, 25 mg szedhetek e mèllè, pánik rohamok törnek ràm. Az orvosom csak a yarocen írta fel, és nem vagyok utak...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Olyan problémával fordulok önhöz hogy jelenleg 2 hete elég erős dekoncentráltsaggal küzdök.Munkám ülőmunka és agyi megterhelést nem igényel.Megszokásból csinálom.32 éves vagyok,rendszeresen sportolok.Korábban is...
        Tisztelt doktor nő/úr. Szörnyü rémisztö gondolataim vannak. Olyan mint ha megörülnék, félek hogy elveszitem a kontrollt. Mintha a gondolataimban megbolondultam volna.. 2 hónapig voltam kórházban. Posztraumás stressz zavartál, generalizált...
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Tünetek: Palpitatio érzése, hevesebb, gyorsabb szívdobogás,enyhe szédülés amihez olykor hányinger társul. Légzési arythmia, kisebb fáradékonyság.Átlagosan mért vérnyomás, illetve pulzusszám:...
        Tisztelt Doktornő! Panaszaim azzal kezdődtek hogy a mellembe találtam egy csomót amire azt hittem hogy rák (fibroadenoma) volt ami jóindulatú de mivel erre 1 hetet kellett várnom idegileg pszichésen kikészültem féltem napi szorongás lett rajtam...
        Tisztelt doktornő! 1 fokú mitr és tricups insuffom van. Volt egy katéteres érfestésem amin nem találtak szűkületet. Utánna terheléses ekg voltam a köv eredménnyel. A terhelés maximumakor 142 es pulzusnál, V3-4-5-6 ban 1mm meghaladó desc. ST...
        Tisztelt Doktornő! Több mint két évtizede diagnosztizátak nálam nagyon erős szorongásos zavart és pánikbetegséget. Paroxát nevű gyógyszert szedtem egyedül, napi 1 szemet. Folyamatosan próbaltam mindig elhagyni, rövid időkrr sikerült is....
        Üdv! Köszönöm a gyors választ! Az előző kérdésemet szeretném kiegészíteni... ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/162394) Az elmult hetekben azonban nagyon gyakoriva valtak a panaszaim. Es mostanaban van ugy hogy egy extrazas...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.