• Rossz közérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Lassan 1 hete olyan panaszokkal küzdök mint az állandó fáradtság és álmosság, rossz közérzet, nyomás érzés a fejben, látás zavar és nehézlégzés. Az edzőteremben kezdődött ahol edzés közben egy pánikroham jött rám. Felismertem a tünetet így megtudtam nyugodni és elmúlt. Korábban már diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Az előző az másfél évvel ezelőtt volt ugyanígy edzés közben. Sajnos aggódó típus vagyok és kicsit hipochonder. Sokat foglalkozom a testem reakcióval. Most sajnos még jobban aggódom mert nem találom a miértjét ezeknek a rosszulléteknek ugyanis káros szenvedélyem nincs. Alkoholt nem iszom, nem dohányzom és rendszeresen súlyzós edzést végzek. Vitaminokat étrendkiegészítőket fogyasztok és tervszerűen étkezem izmosodás céljából. A családomban van depressziós betegség így a hajlamom meg van a pszichés betegségre, valahogy még sem tudom ezt elfogadni mert az életem én irányítom és úgy érzem hogy voltam már rosszabb passzban is. A tünetek az elmúlt egy hétben egyszer enyhültek, másszor erősödtek. Edzeni nincs semmi energiám és a munkámhoz sem tudok úgy hozzá állni. Bármennyit alszom, fáradt és álmosságot érzek plussz kábultságot. Eddig energikusan keltem nap mint nap, megelezőzve az ébresztőt. Szivem is hol szaporábban ver hol kevésbé. Ami feltűnt még hogy mostanában sokat álmodom, pedig már nagyon nagyon régóta nem szoktam. A közérzetem nem javult. Van valami ötlete? Köszönöm a segítségét!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a fáradtság témában

        Tisztelt Kérdező, Egy ilyen diagnózis megállapítása megelőző vizsgálatokat igényel. Testi betegség, egy influenza szövődménye is állhat a háttérben. Ha pszichés betegségre gondolunk, a téli depresszió, mint gyakori évszaki hangulatingadozás, szóba jöhet. Ezt igazolná, ha korábban is hasonló időszakban élt át ilyen tüneteket. Azt tanácsolnám, ha a kivizsgálás nem hoz pozitív eredményt, keresse fel egy kollégámat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2018. december 09., 21:05; Megválaszolva: 2018. december 14., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tanácsát kérném,lányom 18,5 éves, pár éve pánikroham ami, depresszió ja van, most kB 2 hónapja került pszichológushoz, pszcihiáterhez, sajnos a helyzet miatt nehéz lépni, viszont 5 hete nem eszik szinte semmit, minden kijön belőle, leves...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.