Mi lehet a betegségem?

Tisztelt Doktornő! Már 2-3 hete minden nap jelentkezik nálam fejfájás. Néha az egész fejemre kiterjed, de leggyakrabban jobb oldali, a tarkomtól egészen a homlokomig, vagy csak hirtelen pár másodpercre fájdul meg egy körülírható területen, de ilyenkor mindig máshol. Viszonylag gyakran akad össze a nyelvem, furcsán ejtem az r, és az sz betűs szavakat, de gyakran nem jutnak eszembe szavak, vagy éppen teljesen mást mondok ki, mint kellene. Gyakran olvasás közben is össze mosok két szót. A jobb alsó szemhéjamban is gyakran érzek remegést. Valamint ha erősebben megrázom a fejem vagy mozgatom, szúró fájdalom jelentketik a fejtetőmnél, kb 10 centis hosszúságú csíkban. Gilbert-kórom van, és enyhe eosinophiliám van, valószínüleg pánikbeteg is vagyok, most nőnek a bölcsességfogaim is. A háziorvosom egyáltalán nem vesz komolyan, mert az utóbbi időkben több kivizsgáláson is átestem (többször vérvétel, hasi UH, hasi CT) , mint kiderült feleslegesen mert nem találtak semmi kórósat, és tény ami tény, hipochonder is vagyok, ami még rátesz egy lapáttal. Tehát szerinte biztos csak a stressz és szorongás okozza a tüneteimet, tehát nem kapok tőle semmilyen beutalót. Szokásomhoz hűen neten keresgéltem de nem talátlam mást, csak, hogy biztosan agydaganat, mert másoknak is beszédzavarral kezdődött, stb. stb. Tehát semmi megnyugtatót nem találtam. (vérnyomásom 125-135 / 50-70 között szokott lenni, viszonylag keveset iszok, nagyon keveset mozgok, nem vagyok túlsúlyos) Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg én reagálom túl a dolgot és csak a stressz, szorongás műve az egész, vagy valóban van okom az aggodalomra? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Fiatalember!

Látatlanban nem lehet felelőségteljesen véleményt mondani bármiről is. Egy biztosnak tűnik nekem - és ez a pánik. Mindenezn panaszok sokkal inkább jellemzőek a pánikra, mint az agydaganatra- ez utóbbi leggakoribb első tünete az epielpsziás roham. A szótalálási nehezítettség valóban előfordult agydaganatban, viszont a fejfájás egyáltalán nem jellemző a betegség kezdetén.

Ha a háziorvos nem hajlandó beutalót adni a neurológushoz, akkor kérjen időpontot a pszichiáterhez, aki nem beutalóköteles. Mondja el a pszichiáternek őszintén a panaszait, mondja el, hogy szenved, és kérjen segítsget. Ha ő úgy gondolja, hogy nem pánik sindroma okozza a panaszait, akkor ő is beutalja neurológushoz.

Nyugalmat, gyógyulást és panaszmentesslget kívánok!

Kérdés: 2016. január 24., 23:55 ;Megválaszolva: 2016. január 30., 23:36
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Kóvályog a fejem és feszít, mitől...
A mai nap folyamán nagyon kóvályog a fejem, feszítő érzéssel együtt, nem kimondottan fáj, nem körkörös szédülés, nin tőle koordinációs és...
Hosszan tartó fejfájás és...
3 éve vegetáriánus vagyok. Pár hónapja vettem észre, hogy reggelente, amikor leszállok a vonatról, akkor néha kicsit szédülök. 4 hete egy...
Szorongásom van, fizikai panaszaim is...
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Pár éve meghalt petefészekrákban édesanyám és nemrég egy közeli barátom szívelégtelenségben. Azóta túlzottan aggódni...
neurológiai probléma?
Kedves Doktornő/ Doktorúr! Problémám kb 8 hónapja áll fenn, torokkaparással gyengeséggel kezdődött, majd későbbi tünetként kézzsibbadás (kb...
Hová fordulhatnék?
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz többek között, hogy hová fordulhatnék abban az esetben, ha szeretném eloszlatni a...