Gyógyszerváltás

Tisztelt Doktornő! Szorongásos pánikzavarom van.0.5-ös Xanaxból szedek 3x1-et. Több, mint 6 hónapos szedés után sajnos abba kellett hagynom az esti 30mg-os Yarocen nevű gyógyszer szedését, mert elkezdtem viszketni tőle.Pedig nagyon jó volt, mert nem volt semmi mellékhatása és jót aludtam tőle.Helyette az orvosom Trittico-t írt, amitől nagyon pocsékul éreztem magam (hányinger, émelygés stb) úgyhogy azt sem bírtam szedni.Próbálkoztam még nappali SSRI antidepresszánsokkal is (Sertralin, Scippa) , de ezektől is borzasztóan rosszul voltam.Emellett egyes ételektől is viszketek azóta (alma, burgonya, banán, méz) . Úgy érzem, mintha a szervezetem teljesen telítődve lenne ezektől a szerektől, csak attól tartok, hogy ha nem szedek antidepresszánst, akkor majd a Xanaxból kér többet a szervezetem. Tudna ajánlani valamilyen gyenge (Yarocenhez hasonló) kevés mellékhatású nappali vagy esti antidepresszánst?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer mellékhatások témában

Tisztelt Kérdező,

Az antidepresszánsokra az jellemző, hogy az első néhány napban okozzák ezeket a mellékhatásokat, majd ez alábbhagy. Nem tudom, megpróbálta-e ezt a néhány napot átvészelni az újonnan próbált szerekkel? A Xanax-szal tényleg óvatosan kéne bánni, lassan inkább csökkenteni, nem növelni, hiszen - ha még meg nem történt, - várható a függőség kialakulása. Ezt a viszketést ki kéne vizsgáltatni. Nem jellemző, hogy egy gyógyszer fél évi szedés után egyszer csak elkezd új panaszt okozni... Jó alvás támogatású hatásúak a venlafaxint tartalmazó készítmények is.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. november 24., 22:13; Megválaszolva: 2015. november 25., 11:00
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
félrekezeltek volna?
Üdvözlöm! Nem tudom mi lehet a bajom egyre több minden szerintem. sokáig kezeltek skizofréniával, aztán szóban áttértek a depresszió...
Szorongásos tünet
Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1 évvel ezelőtt volt egy erős pánikrohamom, amely során erős halálfélelmem volt. Ezután folyamatosan figyelni kezdtem...
Miért álmodom?
Tisztelt Doktornő! Júliusban véget ért egy komoly kapcsolatom. Vele nagy terveim voltak, de neki már nem volt velem, így elhagyott. Talán ennyire nem...
Rexetin mellékhatás
Kedves Doktornő! Április óta küzdök szorongással és pánikkal. Augusztus óta pszichoterápián veszek részt, ami sokat segített a pánikrohamok...
Felírt gyógyszerek
Szép jó napot Pánik problémákkal felírtak nekem most scippát illetve napi 3*1 frontint Létezik hogy semmi más gyógyszert nem szükséges szednem...