Rexetin elhagyása

Tisztelt Doktornő! Másfél éve szedek 20 mg Rexetint diagnosztizált pánikbetegségre, és ruminációra. A tüneteim megszűntek, kiegyensúlyozottnak érzem magam. 13 évvel ezelőtt már volt egy 1 éves pánikos időszakom, akkor Floxettett szedtem. Akkor a gyógyszer elhagyását követően minden rendben volt. Most a pszichiáterem tanácsára megpróbálom elhagyni fokozatosan a gyógyszert. 15 naponként negyed szemmel kell csökkenteni az adagot. Amíg 3/4 szemet szedtem minden rendben volt.6 napja csökkentettem az adagot fél szemre. Most viszont nem vagyok jól. Hasmenésem van, fejfájásom, hányingerem. Nyugtalannak érzem magam, időnként remegek, nem tudok aludni, munkahelyen nem tudok koncentrálni. Autogén tréning terápián is voltam, de sajnos ezeket a tüneteket nem tudom most csökkenteni vele. Kérdésem volna, hogy mennyi ideig szedhető "biztonságosan" a gyógyszer. (mellékhatásként csak néhány kg pluszt tapasztaltam eddig) Elképzelhető hogy nem tudom letenni a gyógyszert és élethosszig szednem kell. Vagy ez egy gyógyíthatatlan betegség amivel meg kell tanulni együtt élni az embernek? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Antidepresszáns elhagyása témában

Tisztelt Kérdező! Az antidepresszáns csökkentése, elhagyása elvonásos tünetekkel járhat. Lehet, hogy ezt tapasztalja. Ez kb. 1 hét alatt elmúlik, és lehet tovább csökkenteni a gyógyszert. Egyébként szedhető hosszú távon is, de ha lehet, érdemes elhagyni.

Üdvözlettel: dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 14., 08:37; Megválaszolva: 2015. július 16., 11:54
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa