komolyan kell venni?

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 10 éve szedek rivotrilt napi 1, 5 mg-ot, soha nem olvastam el a betegtájékoztatót, de tegnap a szeme elé került, mellékhatásoknál ezt írja: "szívelégtelenség beleértve szívleállás" na azóta rettenetesen szorongok, félek bevenni a gyógyszert. Tényleg leállhat tőle az ember szíve?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer mellékhatás témában

Tisztelt Kérdező,

A gyógyszergyárak leírnak minden lehetséges, - valaha akár egyszer előfordult - történést, mely összefüggésbe hozható esetleg a gyógyszerrel. Soha nem találkoztam ilyen problémával, ez nem egy reális veszély. A hozzászokás viszont annál inkább. Meg kéne próbálni lassan lecsökkenteni, majd elhagyni a Rivotrilt, mert ilyen adag mellett vélhetően kialakult már hozzászokás. Hosszú távon inkább antidepresszáns beállítása indokolt, ha szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. május 04., 15:54; Megválaszolva: 2015. május 12., 13:10
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Ductillia mellékhatása meddig tart?
Tisztelt doktornő! 5 napja szedem a ductilia nevű gyógyszert és jelentkeztek mellékhatások. Hányingerem van, nagyon izzadok, éjjel csak xanax-tól...
Folyamatos szédülés
Szükséges labor / és egyéb...
Szorongásos tünetek
Mi okozhatja a panaszaimat?