MR vizsgálat klausztrofőbia miatt nem sikerült.

Tisztelt Doktornő! Januárban koponya és nyaki gerinc MR vizsgálatot kért az idegsebész, szédüléses panaszaim kivizsgálására. A vizsgálat klausztrofóbia miatt nem sikerült. Orvosom javaslatára pszichiáterhez kerültem, és kiderült pánikbetegségem van. Gyógyszereim: 0.25 Frontin reggel és este, Rexetin 30mg reggel, de a rexetintől nagyon rosszul érzem magam. Olyan izgatottság érzés jön rám, nem tudok megállni, leülni, csak járkálok. Ön szerint nem magas ez a kezdő adag? Vagy más gyógyszerre lenne szükségem? Az is érdekelne, hogy a klausztrofóbia a szorongás vagy pánikbetegség szövődménye? Kérem megnyugtató válaszát. Köszönöm: Ágnes

Dr. Pálvölgyi Rita válasza klausztrofóbia témában

Kedves Ágnes,

Én mindenképp alacsonyabb Rexetin adaggal kezdenék. Ha rosszul van, akár csak 10 mg-mal. A pánikbetegség és a klausztrofóbia egyaránt szorongásos betegségek. Várható, hogy a gyógyszerek hatására mindkettő javulni fog. Pszichoterápiás kezelés hatékonyan kiegészíthetné a gyógyszerek hatását.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. március 28., 19:08 ;Megválaszolva: 2015. március 29., 15:22
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikroham vagy tömegiszony?
Kedves Doktornő, Egy olyan, számomra ismeretlen kérdéssel fordulok önhöz amire még eddig nem kaptam kielégítő választ. Körülbelül 4 éve...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság