Mellkasi fájdalmak, pánikbetegség

Tisztelt Doktornő! 24 éves kisgyerekes anyuka vagyok. Hónapok óta küzdök mellkasi és bal mell alatt fellépő fájdalmakkal, hátfájással, karzsibbadással. Voltam Ekg-n, szívultrahangon, terheléses EKG-n is körülbelül 2 hete, ahol mindent rendben találtak. Gerincröntgenen kiderült hogy balra hajló gerincferdülésem van és a gerincem középső tájékán kezdődő porckorong leválásom. Labor leleteim teljesen rendben vannak, tüdőröntgen leletem is negatív lett, a vérnyomásom is normális. Pajzsmirigy beteg vagyok amire L-thiroxint szedek, emellett concor-t a pajzsmirigy gyógyszer okozta magas pulzusszám miatt, napi 4x 0, 25-ös frontint és Magnerot-ot. A múltkoriban az ügyeletre bevittek mert borzasztó félelem, remegés, karzsibbadás, sírás, izzadás, fázás, hát és mellkasi fájdalom jött rám és azt se tudtam hol vagyok, lábra állni is alig bírtam, az ott lévő hölgy szerint pánikrohamot kaptam. Esténként teljesen nyugalmi állapotban olvasás vagy tv nézés közben hirtelen szívdobbanásaim vannak, melyet egy olyan érzés követ mintha elkezdenék valamin izgulni. A kérdésem az lenne, hogy a mellkasi fájdalmakat okozhatja-e a gerincemben kialakult betegség, vagy esetleg mégis a szívemmel van valami gond? És hogy lehetséges-e hogy pánikbeteg vagyok? Valamint ha pánikbetegség alakult ki, mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, igen, lehetséges hogy a gerincproblémával függ össze a mellkasi, háti fájdalma. A nagyobb dobbanás extraszisztolé lehet, ez egy nem sorban érkező ütés, amely után rövid szünet következik, ilyenkor érezheti a nagyobb dobbanást. Legtöbbször speciális kezelést nem igényel. Kialvatlanság, fáradtság, stressz, bizonyos belgyógyászati és kardiológiai problémák is fokozhatják a ritmuszavar gyakoriságát. 24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) segíthet tisztázni a panasz okát. Magnézium tartalmú étrend kiegészítő alkalmazási előírás szerinti szedése enyhítheti a tüneteket. A pánikbetegség kezelése pszichológiai és pszichiátriai módon lehetséges, házi orvosát kérdezze meg, hogy konkrétan hová fordulhat. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. március 16., 14:16; Megválaszolva: 2015. március 16., 21:17
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét