Tüdő betegség

Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni, hogy fonendoszkóppal lehet -e hallani ha a tüdőben akár a legapróbb elváltozás tapasztalható? Sajnos dohányzom, napi 10-14 szálat. Amikor meg vagyok fázva a háziorvosom szokta kérdezni a köpetemet. Régebben nem néztem, de amióta hipochonder lettem folyamatosan nézem a köpetemet. Nagyon ritkán köhögök, de ez inkább erőltetett köhögés, mivel pánikbeteg is vagyok. A cigaretta után, ha köhécselek a felszakadozott nyákot meg nézem a zsebkendőben és kissé barnás szokott lenni, a későbbiek folyamán, ha erőltetem már inkább csak nyál jön. Viszont van amikor "véresnek" látom a köpetemet. Nem fáj semmim, nem nehéz a légzésem, sokat sétálok és légzésgyakorlatokat végzek. Kb 1 hónapja voltam a háziorvosnál és azt mondta, hogy tiszta tüdő (egyebek mellett évente 2 alkalommal készíttetek teljes vérvizsgálatot, minden évben megyek tüdőszűrésre.) Hála Istennek eddig semmi baj nem volt. Ilyen panasszal már mentem el, ahol sürgősségi vizsgálatokat végeztek 1 éve. A tüdőröntgen semmit nem mutatott, még a doktornő azt is mondta, hogy a cigarettázás sem nagyon látszik a tüdőmön. Mi tévő legyek, mert hipochonderként minden problémára azt hiszem, hogy tumorom van. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fonendoszkóp témában

Tisztelt Kérdező!

Véres köpet esetén orvosi vizsgálat szükséges.

Menjen el tüdőgyógyászati vizsgálatra. Hagyja abba a dohányzást. Kezeltesse a szorongásos betegségét, keressen fel pszichiátert, pszichoterapeutát. (lehetnek olyan eltérések, amelyek nem minden esetben érzékelhetők fonendoszkóppal)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. október 30., 18:40; Megválaszolva: 2014. október 30., 22:28
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?