Hosszan tartó fejfájás és szédülés magyarázata

3 éve vegetáriánus vagyok. Pár hónapja vettem észre, hogy reggelente, amikor leszállok a vonatról, akkor néha kicsit szédülök. 4 hete egy megbeszélésen egyszer megszédültem, majd két hete haza utazás előtt vidékről ismét. Utána voltam nyaralni, de csak kis mértékben éreztem ezt, egyáltalán nem volt zavaró. Egy hete viszont azzal keltem fel, hogy fáj a fejem, és ha lemegyek sétálni, akkor koncentrálnom kell, hogy ne szédüljek el. Gyakorlatilag nem tudok most nagyon messze menni, mert folyamatosan szédülök. Itthon is fennáll az állapot, de vannak "nyugis" órák. Most például, ahogy gépelek, csak a fejem fáj, tompa érzés a halántékom felől. Ha felállok, most nem szédülök. Este inkább a homlokomnál fáj a fejem, olyan, mintha nyomná valaki két kézzel össze. Néha bal és jobb oldalon kicsi zsibbadást is érzek. A vérnyomásom magas, de ezt most szerintem azért van, mert eléggé frusztrál, hogy ez a helyzet előáll, illetve amikor megszédülök, akkor hirtelen megijjedek és megugrik, de általában nem magas. Alapvetően izgulós és idegeskedő alkat vagyok, de ilyen még sosem fordult elő. Lázam nincs, vérképem tökéletes (2 hete készült) . Háziorvos nem tudott semmi különöset mondani, csak hogy szerinte pszichés eredetű, jövőhéten tudok csak menni neurológushoz, akkor történik érdemi előrelépés. Régebben ugyan voltak pánikkal kapcsolatos problémáim, de azt a korszakot én már lezártnak hittem, és nem is vagyok olyan "pánikoló", mint pl. régen. Addig is bármiféle tanácsot örömmel fogadok. Ja, még egy: ma pl. lementem a boltba, teljesen rendben voltam, minimálisan fájt a fejem, de mire végeztem, és elindultam haza, megint jött a szédülés, és nem volt jó érzés. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor másnapos az ember, csak én nem dohányzom, nem iszom, és semmilyen káros tevékenységet nem folytatok, egészségesen étkezem, még gyógyszert sem szoktam szedni, a dokinál is 2 éve jártam utoljára. Amíg ez nem volt, naponta edzettem, kerékpároztam.

Dr. Árki Ildikó válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

A neurológiai vizsgálat után már többet fog tudni, addig találgatni nem is igazán érdemes. A szorongásos zavar, pánikbetegség sokféle tünetet ölthet.Lehetséges -amennyiben szervi eltérést nem találnak - hogy panaszait a lezártnak hitt szorongásos zavar, pánikbetegség okozza. Szorongásos betegségben általában vannak jobb és rosszabb időszakok, tünetmentesek és tünetesek, és tünetváltások is előfordulnak. A magas vérnyomás is okozhatja a panaszokat, ennek kezelését háziorvosa tudja intézni.Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2014. szeptember 06., 16:29; Megválaszolva: 2014. szeptember 06., 18:59
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mi lehet a betegségem?
Tisztelt Doktornő! Már 2-3 hete minden nap jelentkezik nálam fejfájás. Néha az egész fejemre kiterjed, de leggyakrabban jobb oldali, a tarkomtól...
Kóvályog a fejem és feszít, mitől...
A mai nap folyamán nagyon kóvályog a fejem, feszítő érzéssel együtt, nem kimondottan fáj, nem körkörös szédülés, nin tőle koordinációs és...
Szorongásom van, fizikai panaszaim is...
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Pár éve meghalt petefészekrákban édesanyám és nemrég egy közeli barátom szívelégtelenségben. Azóta túlzottan aggódni...
neurológiai probléma?
Kedves Doktornő/ Doktorúr! Problémám kb 8 hónapja áll fenn, torokkaparással gyengeséggel kezdődött, majd későbbi tünetként kézzsibbadás (kb...
Hová fordulhatnék?
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz többek között, hogy hová fordulhatnék abban az esetben, ha szeretném eloszlatni a...