Szorongásom van, fizikai panaszaim is vannak

Tisztelt Dr.Nő/Úr! Pár éve meghalt petefészekrákban édesanyám és nemrég egy közeli barátom szívelégtelenségben. Azóta túlzottan aggódni kezdtem a betegségek miatt, olyan szinten hogy június végén felment a vérnyomásom, szédültem stb. A háziorvos megvizsgált (teljes vérkép, EKG, vérnyomás tökéletes) , egy kicsit megnyugodtam ennek ellenére szorongani kezdtem és figyelni kezdtem magamat. A háziorvos Milgamma N kapszulát javasolt és elalvási/alvási zavarokra este 1 szem 0, 25 mg Frontin tablettát. A rosszullétet követően napi szinten kezdtem érezni állandó tompa fejfájást, néha hányingert, és enyhe szédülést (nem forgó, inkább ilyen meginogást néha) , ezt tartott kb. egy hónapig. A fejfájásom azóta elmúlt, néha egy-egy nap érzek tompa, szorító jellegű fejfájást, fájdalomcsillapító eddig sosem kellett. Fáradt, aluszékony nem vagyok, étvágyam van, a szememet érze fáradtabbnak, azonban júniusban pont volt szemészeti szűrűvizsgálat településünkön, ahol mindent rendeben találtak. (nincs kettős és homályos látásom sem, csak ilyen egy-kettő úszó pont vagy csík van a szemem előtt, de ez nem zavarja a látásom.) Igyekeztem pozitív gondolkodni és újra élni a régi életemet, ennek ellenére néha kételyek maradnak bennem. Kérdésem hogy okozhatta-e ezeket a tüneteket nálam szorongás (napi szinten aggódtam valamiért, valami testi tünetért az említett időszakban, amit eddig sosem vagy lehet hogy már tapasztaltam.) vagy esetleg szükséges-e elmennem további kivizsgálásokra? (itt elsősorban agyi elváltozást érintőekre gondolok) . A háziorvosom szerint nem szükséges, mivel idegi alapon állandósuló fejfájás, szédelgés stb. akár hónapokig is fennállhat, amíg a tartós szorongás fennáll. Pszichiáterhez egyenlőre nem szeretnék még fordulni, nem érzem szükségét gyógyszereknek és úgy érzem, hogy talán kordában fogom tudni tartani a gondolataimat. Mielőbbi segítő válaszát előre is köszönöm.

Dr. Boha Katalin válasza fejfájás témában

A panaszok, ill. a jelenség valóban egyértelműen szorongásos eredetűnek tűnik. Ennek további " kivizsgálása" teljesen szükségtelen, ezt semmilyen agyi vizsgálattal nem lehet kimutatni.

Próbálja meg sportolással, hobbival, társasági programokkal elfoglalni magát és lekötni a figyelmét, de ha nem szűnik, célszerű pszichiáterhez fordulni, mert a tartós szorongást később már nagyon nehéz megszüntetni.

Kérdés: 2014. augusztus 25., 13:22; Megválaszolva: 2014. augusztus 26., 07:57
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mi lehet a betegségem?
Tisztelt Doktornő! Már 2-3 hete minden nap jelentkezik nálam fejfájás. Néha az egész fejemre kiterjed, de leggyakrabban jobb oldali, a tarkomtól...
Kóvályog a fejem és feszít, mitől...
A mai nap folyamán nagyon kóvályog a fejem, feszítő érzéssel együtt, nem kimondottan fáj, nem körkörös szédülés, nin tőle koordinációs és...
Hosszan tartó fejfájás és...
3 éve vegetáriánus vagyok. Pár hónapja vettem észre, hogy reggelente, amikor leszállok a vonatról, akkor néha kicsit szédülök. 4 hete egy...
neurológiai probléma?
Kedves Doktornő/ Doktorúr! Problémám kb 8 hónapja áll fenn, torokkaparással gyengeséggel kezdődött, majd későbbi tünetként kézzsibbadás (kb...
Hová fordulhatnék?
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz többek között, hogy hová fordulhatnék abban az esetben, ha szeretném eloszlatni a...