T2-es jelű eltérés

Tisztelt válaszadó! 8 hónapja kezdődött nálam egy tünetegyüttes: mellkasi szúrás, bizonytalan járás, enyhe szédelgés, rekedtség, gombócérzés a torokban, fülcsengés, majd 3 hétre rá test teljes területére kiterjedő izomrángások/izomrándulások. Rendkívül sok stressz ért akkor töb hónapon keresztül, sok vizsgálaton voltam (tüdőszűrő, neurológiai vizsg. pszichiáter, urológia, reumatológia, fül-orr gége. stb. MR en talált nyaki gerinc eltérésen és orrpolipon kívül semmit nem találtak, pszichés eredetet állapítottak meg. 8 hónap után már csak az izomrángások maradtak meg, de ezek továbbra sem akarnak elmúlni. Kérdésem az lenne, hogy MR és ENG/EMG ill. az alapján, hogy romlás az állapotomban nem kijelenthető e hogy ez nem ALS? Illetve az MR eredményben mit jelent a T2-es jelű 2mm-es fehérállományi eltérés? Leletemet ezen a linken (rákattintva vagy böngészőbe bemásolva) tudja elolvasni: https://dl.dropboxusercontent.com/u/95668538/MRI.doc Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a MR lelet témában

Tisztelét Érdeklődő! Igen, az MR lelete kvázi negatív, nem minden MR.-n leírt jelintenzitás-eltérésnek van jelentősége. Ez a 2 mm-es fehérállományi eltérés önmagában semmit nem jelent. AZ ALS diagnózisa abszolut kizárt. Az állapota nem romlik, csak szorong, nem bízik az orvosaiban, szervi okok után kutat, pedig a lelki egyensúlyát kellene megtalálnia. Jobban akkor lesz, ha elhiszi végre, hogy nincs halálos betegsége, és megtalálja a módot, hogy levezesse a stresszt.

Kérdés: 2014. június 12., 22:44; Megválaszolva: 2014. június 13., 16:21
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása