Pszichés vagy neurológiai rendellenesség?

17 éves lány vagyok, 58 kilóval és 154 centivel.Szédülök és zsibbadok, főleg ha valami nyomásnak vagyok kitéve (azaz autóban, buszban), volt időszak amikor hiperventilláltam is mert annyira megijedtem a tünetektől. Nehézségérzet jön rám, gyengeség, kézreszketés, fejfájás, de ez a napi 24 órában fennáll, vannak napok amikor nem érzem a nehézségérzetet a végtagjaimban. Voltam kardiológushoz és ott hyperkinetikus cirkulációt állapított meg, de azt mondta az nem vészes, voltam 1 és fél évvel ezelőtt MRI-re (minden rendben volt), de akkor még nem álltak fenn ezek a tünetek hogy zsibbadás és nehézség érzet, csupán csak a félelem és bizonytalanságérzet a nagy tömegben. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e az SM, hogyha voltam MRI-re 1 és fél évvel ezelőtt ami negatív volt? Kialakulhatott volna 1 és félév után az SM és még egyéb betegségek amiknek ezek a tünetei vannak? Vagy akkor már rég kimutatta volna? Lehetséges, hogy csak hipochonder vagyok, de nagyon rossz és megterheli a mindennapjaimat, hogy nem tudom mi lehet a bajom. Pánikot állapítottak meg, de nekem nincsen tachykardiám és még csak a légzésem sem szabálytalan, hanem egyenletes. Lehet köze az allergiának is? Egy kis gümő is kijött nem rég a bal fülem mellett, ami még hozzátesz a fejfájáshoz. A választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boha Katalin válasza a zsibbadás témában

Kedves Kérdező! A leírtak egyértelműen szorongásra utalnak, a tünetek alapján sem merül fel SM, sem egyéb szervi neurológiai betegség. Mivel az MR már a tünetek megjelenése után készült/ még ha akkor nem is volt még minden tünet meg, ami most/ és negatív volt, így ez is kizárja a súlyosabb idegrendszeri betegséget.Fiatal kora miatt nem javaslok gyógyszeres kezelést ha nem muszáj, először inkább pszichológust kéne felkeresni, emellett életmódon változtatni, amit sok pánikkal, szorongással foglalkozó írás, vagy könyv részletesen leír. A pánikbetegségnek legalább 20-féle gyakoribb tünete van, nem kell minden tünetnek mindig meglenni hozzá.

Kérdés: 2014. június 12., 16:01; Megválaszolva: 2014. június 13., 00:01
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása