Véres köpet

Tisztelt Dr/Dr Nő! Januárban háziorvoshoz mentem mert több hónapja fekvő helyzetben köhögési ingerem volt ami következtében a váladék átlátszó illetve fehér volt.torkom kapart fájt és hátra csorgő váladékot éreztem. A háziorvos elküldött arcüreg röntgenre ami negatív lett. Voltam tüdőszűrésen negatív.Három hetes torokgyulladás után afták jelentek meg a torkomon majd mikor elmúlt egyik este lefeküdtem köhögnöm kellett először halvány barnás volt majd erőltettem köszörűltem véres csíkos volt a köpetem. Rá két órára lefeküdtem éreztem van valami a torkomon és köhögnöm kellett alvadt vérdarab volt utána friss piros vér és fájt a torkom jobb oldalt.Sürgősségire mentem nagy vérkép röntgen fül-orr-gégész negatív bár a torkom nyálkahártyája vérszegény volt. Ekg oxigén jó. Magától elmúlt. egy hét után ct-t csináltattam bronchitist illetve gyógyuló tüdőgyulladást láttak mást nem. Mire elmentem a tüdőgyógyászatra két hét múlva akkr kaptam időponott már nem kaptam gyógyszert azt mondták lassan meggyógyul szedjek vitamint. Közbn kiderült hogy virágzó fák füvek allergiám van arra kaptam gyógyszert de most is érzem sokszor a hátra folyo váladékot a torkomon.Két hónapra rá reggel fogmosás után egyet köhintettem mer éreztem hogy valami van a torkomon és pici piros vér volt utána semmi pedig próbáltam erősebben köhögni is.Előtte egy hétig meg voltam fázva és sokat köhögtem de vettem köptetőt és az felszakította a váladékot aftáim akkor is voltak de elmúltak. Másnap elmentem a tüdőgyógyaszatra röntgen azt mondták tiszta a tüdőm. Azóta eltelt majdnem két hónap és semmi vér.Voltam két hete gyomortükrözésen refluxom van és felmart nyelőcsövem kaptam gyógyszert rá jobb de nem az igazi sokatkapar a torkom is még.Jelenleg rettegek hogy mégis daganat okozza a véres köhögést mindenhol azt írják de talán a ct kizárja ezt? Vagy lehet hogy a ct nem látta létezik? Teljesen felemészt ez a dolog és mindig ezen jár az agyam hiszen két kisgyermekem van. Válaszát előre is köszönöm! Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a véres köpet témában

Kedves Anita! A köhögéskor jelentkező vérzés oka nagyon gyakran a légúti gyulladás, aminek következtében a nyálkahártyák vérzékenyek. A pollenallergia is fokozhatja tüneteit. Mivel a CT negatív, nem kell aggódnia, mert azzal minden apró elváltozás kimutatható. Azt javaslom, szedje az allergia és reflux elleni gyógyszereit rendszeresen, folyamatosan, ha ismét vérzést észlelne, konzultáljon tüdőgyógyászával, egy esetleges hörgő tükrözés szükségességéről. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. május 31., 20:09; Megválaszolva: 2014. június 03., 08:37
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása