• Pajzsmirigy gyulladás vs vres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy hete voltam pajzsmirigy UH-on, ahol a következőket állapították meg: pajzsmirigy mindkét lebenye kicsit nagyobb, kifejezetten durván foltosan, echoszegényen inhomogén. Valódi göb egyik oldalon sem látszik. A vascularisatio kifejezett. A trachea a középvonalban van.Nyirokcsomók és a nagy nyálmirigyek normálisak. Vélemény: Thyreoiditisre jellemző UH kép. UH előtt voltam fül orr gégésznél, aki nem látott semmilyen problémát. Pajzsmirigy miatt volt vérvétel, ahol: szabad T4 12,048, tehát felső határ felett van( 4) szabad T3 5,95, tehát határértéken belül van Anti-TPO 264,8 , tehát sokkal a határértéken felül (9) Még nem voltam endokrinológusnál, a kialakult vírushelyzet miatt. December, januárban izületi gyulladásom volt, ahol 40 napig Doxyciclint szedtem. (nem tudom, h fontos-e, de megemlítem). A kérdésem az lenne, hogy a fentiek okozhatnak-e nem gyakori, (kb hetente, 2 hetente) véres köpetet (minimálisan, vagy maximum közepesen véres)? Decemberben voltam mellkasröntgenen is, ott nem találtak semmit. Köszönöm előre is a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a véres köpet témában

        A thyreoiditis illetve az ízületi gyulladás sem okoz véres köpetet. A véres köpet hátterében sok minden állhat. Nem derült ki, hogy a decemberi mellkas röntgen milyen okból készült, a véres köpet már akkor is jelentkezett-e. Panaszának lehet egyszerű oka is, így fogínyvérzés is, de más elváltozás is állhat a háttérben. Amennyiben gyakoribbá válna vagy tartósan jelentkezne, további kivizsgálás indokolt.


        Kérdés: 2020. március 26., 08:39; Megválaszolva: 2020. március 28., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: