Mi okozhatja a rossz közérzetemet?

Kedves Doktor no/ur! Panszaim kb 2 honapja kezdodtek. Hirtelen melegseg ontott el fekvo helyzetben, majd felpattantam, mert ramjott egy ajulas erzes. Akkor el is mult, egy seta utan. Viszont masnap mar jott a szedules, szapora szivveresek, mellkasi fajdalmak stb. Azt hiszem ket hetig birtam, amikor elmentem a haziorvosomhoz, megvizsgalt, elkuldott vervetelre. A bilirubin szintem volt kicsit magas, a cukrom pedig alacsony, ezeken kivul nagyobb elteresek nem voltak. A szedules nem mult es a szapora szivveres sem. Aztan egy szombat este annyira rossz lett a kozerzetem, 113 volt a pulzosom, az ugyeletre kellett menni. Ket ekgbol egy sem volt jo, akkor este kaptam egy beta blokkolot, amitol jobb lett. Elkuldtek a kardiologiara, csinaltak ekgt, mertek vernyomast, aztan kaptam egy 24 oras monitort. Kielemeztek, kaptam beta blokkolot ( nebiletet ). Vettek vert pajzsmirigyre, amibol kiderult, hogy pajzsmirigy tulmukodesem van, de nem veszes, igy gyogyszerz sem kaptam ( ellenorzesekre kellesz jarnom ). Ugy vettem eszre, hogy a gyogyszer beallitotta a pulzusom, de sok gondom megmaradt. Szedulok, es uj tunetkent megjelentek a kez es labfajdalmak, zsibbadasok, ugyanolyan faradt vagyok, alig birok kimaszno az agybol, igy eleg sokat fekszek, mellkasi fajdalmaim is vannak. Nehezlegzes, tenyerek nyirkossaga. Mindenki azt hajtja, hogy stressz, szorongas vagy panikbetegseg. Igaz lehet? Vagy nehezlegzes csak a gyogyszer mellekhatasa? Ilyenkor mi a teendo? Lehet egy mellekhatasbol komolyabb baj? Kellemetlen tunetek...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a fáradtság, zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező! Hasonló ( Szorongás? Vagy egyéb? )kérdésére már válaszolt neurológus kolléganőm. Nem tudom, sikerült-e az ő tanácsait megfogadni, és azokat betartva jelentkeztek ismét a tünetek vagy sem. A pánikzavar sokféle tünettel járhat. Természetesen a tünetek szervi eredetét ki kell zárni, (vagy meg kell találni) tehát erre irányuló vizsgálatokat kell végezni. A kivizsgálás érdekében forduljon háziorvosához, aki el tudja látni szakorvosi beutalókkal is. Amennyiben szervi eredetű okot nem találnak a panaszok hátterében, úgy pszichiátriai vizsgálat, majd ennek alapján gyógyszeres és/vagy pszichoterápiás kezelés jön szóba.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 24., 23:22; Megválaszolva: 2014. május 25., 15:46
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása