Vér és injekció fóbia

Valószínüleg vér és injekció fóbiám van, ami számomra azt jelenti, hogy ezeket látva elkezd gyorsabban verni a szívem, hányingerem lesz, szédülök, és az is előfordult már többször, hogy elájultam. Eddig mindez nem befolyásolta jelentős módon a mindennapi életvitelemet, de jelenleg a munkakörömhöz tartozik, hogy időnként egy cukorbeteg Down szindrómás fiatal gyógyszerezését felügyelem (azaz figyelem, hogy minden rendben menjen a vércukorszint mérés, és inzulin beadás során). Eddig 2 alkalommal voltam jelen és minden rendben ment, de azért folyamatosan ott van a szorongás, hogy mi van, ha következő alkalommal nem sikerül talpon maradni? Kérdésem az, hogy ön szerint mit tehetek annak érdekében, hogy a fóbiámat legyőzzem és helyt tudjak állni ebben a feladatban? A legfontosabb lenne az ájulás elkerülése, minden egyéb csak másodlagos. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a szorongásos zavar témában

Tisztelt Kérdező! Hogyan érte el az elmúlt két alkalommal, hogy nem lett rosszul, nem ájult el? Ugyanígy kell tennie (gondolkodnia)máskor is. Ha kétszer sikerült, akkor máskor is sikerülni fog. Szorongásos zavarán kognitív pszichoterápiával lehet segíteni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 24., 22:48; Megválaszolva: 2014. május 26., 17:24
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása