Kulcscsont alatti duzzanat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő, február közepe fele véletlenül a jobb kulcscsontom alatt kitapintottam egy duzzanatot. A duzzanat majdnem a kulcscsont-szegycsont találkozásánál van. A duzzanat lefele/előrefele van és picit látni is lehet kívülről szabad szemmel. Emellett a szegycsont felső részén a nyak alatt van egymás mellett kiálló két kis csontocska, és a jobb oldali (amelyik oldalon ugye van ez a duzzanat) kicsit vékonyabb és hegyesebb is, főleg az aljánál. A kulcscsont végén, a kar irányában pedig a clavicle (azt hiszem így hívják) van ugye egy dudor, ami mind2 oldalon megtalálható...nos a jobb oldali itt viszont kicsit nagyobb és duzzadtabb mint a másik oldalon. Ezek az elváltozások fájdalmat nem okoznak..sem éjszaka, sem nappal...bőrpír nincs felettük. Az lenne a kérdésem, hogy ez születési rendellenesség lehet, esetleg valami csontsérülés miatt ilyen, vagy pedig rosszindulatú folyamat van a háttérben? Gyerekkoromban sokat voltam ortopédián lúdtalp és helytelenül álló lábak miatt és enyhe gerincferdülésem is van. Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a veleszületett fejlődési rendellenesség ép úgy lehet, mint gyulladás, megerőltetés, csontsérülés következménye az észlelt elváltozás. A rosszindulatú folyamat valószínűsége a legkisebb. Pontos válaszért keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol röntgen, esetleg ultrahang vagy CT vizsgálat után pontosabb választ tudnak adni.

Kérdés: 2014. április 26., 00:03; Megválaszolva: 2014. április 29., 23:08
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa