• Kulcscsonttörés utáni műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő. 2 hete eltört a kulcscsontom hosszanti szilánkos töréssel. A tört rész nagy dudorral kiemelkedik. Először úgy volt hogy műtét lesz, de az egy hetes kontroll vizsgálatkor azt mondták, nem javasolt a műtét, mert veszélyes lenne az adott pozíció miatt. Konzervatív kezelést javasolnak (ami tulajdonképpen csak várakozás a felépülésig). Ezért vállspecialista sebészorvosnál kértem időpontot vizsgálatra, ami sajnos csak több mint 1 hét múlva lesz esedékes. Addigra 3 és 1/2 hetes lesz a törésem. Nem lesz -e addigra esélytelen hogy műthető lesz még? A csontszövet épülés előrehaladása miatt. Jelenleg semmilyen rögzítés nincs a kulcscsontomon. Csak karfelkötést javasoltak az első héten.

        Dr. Puskás Réka válasza a kulcscsont törés témában

        Kedves Kérdező! Ezeket a műtéteket halasztottan is el lehet végezni. Ha nem operálták meg néhány napon belül, akkor az egy hetes várakozás már nem sokat számít. A karfelkötés fontos, hogy ne mozgassa a kart és ezáltal a kulcscsontot. Ma már elég jó karrögzítőket lehet vásárolni a gyógyászati segédeszköz üzletekben. Ennél komolyabb rögzítést általában nem szoktak javasolni. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. október 04., 14:10; Megválaszolva: 2019. október 08., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: