Kulcscsonttörés/Álizület

Kedves Doktor Nő! 2 éve eltört a kulcscsontom. Nem történt műtét. Megtörténtek a gyógytornák illetve a felépüléshez szükséges dolgok. Utána nekem még elég sok ideig fájt,így visszamentem a kórházba és megállapitották,hogy állizület alakult ki, így lemezeket kell a vállamba tenni, illetve a csípőmből kell kivenni szövetet és azt is a kulcscsonthoz valamilyen formában hozzátenni. (Elnézést én itt már elvesztettem a fonalat) ezért fogalmazom ilyen rosszul meg. Tehát ez amikor kiderült,hogy állizület lépett fel (ami tavaly volt) , nem tudtam / nem tudom a munkahelyemet ott hagyni sajnos anyagi problémák miatt. A kérdésem a következő lenne: Most már nem csak maga a kulcscsontom fáj,hanem a lapockám is és nőttek nagy fájdalmas izomcsomók a lapockám köré ugyanazon az oldalon. És érzem is,hogy a lapockám körüli izmok is gyengébbek és a karomon lévő izmok is, hiszen kimélem (amennyire tudom) Én folytattam súlyzós edzést a sérülés előtt. Tehát a kérdésem a következő lenne: Ha óvatosan kis súlyokkal újra kimélve a vállamat, (állízület) lapockám miatt elkezdenék súlyzós edzéseket végezni, kifejezetten olyan gyakorlatokat amik ezekre az izomcsoportokra vannak kihegyezve az tudna javítani a jelenlegi állapotomon? Óvatosan hát illetve ezekre irányuló kar edzést, hiszen félek a sorvadástól, mert keveset vannak igénybevéve. Tehát azt szeretném kérdezni,hogy ez a gyenge,kevés, izolált edzés segítene vagy csak rosszabbá válna a helyzetemen? A Kulcscsont műtétre pedig ősszel kerül sor. Már tovább nem is akarom és nem is tudom halogatni. Elnézést a fogalmazásomért, remélem érthető volt,mit is szeretnék kérdezni. Azért önnek tettem fel a kérdést, mert nem volt opció egy sebésztől kérdezni. Előre is nagyon szépen köszönöm a választ, nagyon nagy segítség lenne!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A kulcscsont álízület csontosan át nem épült, de a legtöbb esetben kötőszövetes összeköttetéssel kapcsolódó törtvégeket jelet. sajnos a váll mozgásakor az álízületben mindig lesz kóros mozgás, ami a legtöbbször fájdalmas. A váll edzése, súlyzókkal való terhelése fájdalmat fog generálni, illetve a kötőszövetes híd sérüléséhez, és a törtvégek további elmozdulásához is vezethet. Sokkal inkább javasolt a váll tornáztatása, masszírozása, esetleg vízalatti tornája. amint lehetősége van, mihamarabb végeztesse el a műtétet, mert hamarabb visszatérhet a normál kerékvágásba, és kisebb az esélye esetleges járulékos sérülések kialakulásának.

Kérdés: 2019. március 02., 04:14; Megválaszolva: 2019. március 10., 21:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok