Kihez forduljak

Tisztelt Hölgyem/Uram! 34 éves nő vagyok, 116 kg, még nem szültem.Pajzsmirigy alulműködésben szenvedek, kb.1, 5 éve, a gyógyszer szedése mellett sajnosd a Tsh értékem nőt, most Letrox 100mg tablettát szedek, 1 szemet.Sajnos a közérzetem nagyon rossz, egyfolytában feszült vagyok és aludni sem tudok.Két hete jártam a házi orvosnál, aki Ekg-t készített, ami kissé rossz lett, a doktornő szerint nagyon felpörgött a szívem, ezért nagyobb adagot írt fel a már egyébként is szedett Bisoblock gyógyszerből. A szívem lenyugodott, de a mellkasi szorítás nem szűnt meg.Én úgy gondolom idegi alapú lehet a dolog, sajnos mindenen felhúzom magam, egy ideje azt veszem észre, hogy nem igazán tudok örülni dolgoknak, többet foglalkozom másokkal, mások életével, mint saját magammal, illetve a saját életemmel, mindig azzal foglalkozom hogy mások mit gondolnak rólam, és ez miatt sokat szorongok, sajnos be kell látnom ezeket a dolgokat, mert erre rá fog menni az egészségem.Nem szeretnék kedélyjavító vagy hangulatjavító tablettákat szedni, de szívesen elbeszélgetnék egy szakemberrel, aki biztos segítene kezelni ezeket a problémákat.. A kérdésem az lenne, hogy pszichológushoz, vagy pszichiáterhez kell-e fordulnom? Köszönettel:N.o.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a szorongásos zavar témában

Tisztelt Kérdező! Amennyiben a panaszának szervi eredetű okát kizárták, pszichoterápiában jártas (pl. kognitív terápia)szakemberhez lenne érdemes fordulni, aki lehet pszichológus, pszichiáter, vagy pszichoterapeuta.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. április 17., 20:00; Megválaszolva: 2014. április 20., 22:14
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása