Mitralis prolapsus

Üdvözlöm! 2012.09.-én mérsékelt mitralis prolapsust állaptitottak meg, akkor Nebiletet írtak fel és nem szedtem, illetve ki sem váltottam, nem foglalkoztam vele, viszont azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban mellkasi fájdalom és erős szívdobogásom van amit olykor érzés kiesés kísér és a torkomban érzem a szívem, olyankor mintha nehezebben tudnék nyelni vagy levegőt venni.Elég ijesztő számomra, mert ájulás előtti érzésem van, ami pár másodpercig tartó.Nem tudom köze van-e hozzá a tüneteimnek de pár hónapja küzdök refluxal ami időközönként hol jobb, rosszabb. Alvászavaraim vannak, nem tudok elaludni, mert ahogy eltudnék, felriadok egy éles hasításra a mellkasomban vagy épp szívdobogásra, úgy érzem kimerült vagyok ettől és ideges, talán túl aggódom a dolgot, de a sport sem megy úgy, hamar kimerülök.Kérdésem az lenne Önhöz, hogy mi lehet az oka a mellkasi fájdalmamnak és az erős szívdobogásomnak, mennyire kell aggódnom, illetve mit árthattam azzal, hogy nem szedtem a Nebiletet? Van a zárójelentésemen egy kifejezés amit a mitralis prolapsussal kapcsolatban írtak az pedig az uroinfekció(tételeztek fel), ez mit jelent? Válaszát előreis köszönöm! Tisztelettel: Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mitralis prolapsus témában

Kedves Kérdező! Az uroinfekció nem függ össze a mitrális prolapszussal, ez a vizelet elvezető rendszer, általában baktérium okozta, megbetegedését jelenti magyarul- ilyen probléma például a hólyaghurut is. A panaszok egy része a testi tünetektől való félelemmel magyarázhatóak. Éjszakai felriadás elsődleges oka a reflux is lehet. Az erős szívdobogás tisztázásra Holter vizsgálat javasolt, lelet függvényében lehet a további kezelésről dönteni. A fáradtság összefüggésben állhat a kialvatlansággal is. Háziorvosához fáradjon el a fentiek megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 13., 22:25; Megválaszolva: 2014. április 15., 22:21
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása